Rosbergs kval i fare

En knækket hjulophæng under den tredje træning, kan i værste fald koste Nico Rosberg deltagelsen i dagens kvalifikation.

Nico Rosberg . Copyright Mercedes AMG

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 2/7 2016 klokken 12:07

Normalt har træningerne op til et Formel 1-løb ikke den store betydning, andet end at de forskellige teams og kørere kan lære banen at kende og afprøve en masse ting. En gang imellem sker det dog, at en bil går så meget i stykker under specielt den tredje træning, at det kan ende med at ødelægge både kvalifikationen og løbet for en kører. Sådan et uheld har den førende i VM-stillingen, Nico Rosberg, netop været ude for.

Nico Rosberg og Lewis Hamilton
Copyright Mercedes AMG GP


Tyskeren knækkede nemlig sit hjulophæng under den tredje træning, fordi han var lidt for glad for at køre op over nogle høje curbs. Det førte til at tyskerens Mercedes-racer blev sendt ind i barrieren med høj fart, hvilket gav den en del skader. Omfanget af skaderne vides dog ikke helt endnu, men bilen ramte væggen i en vinkel, som måske kan have kostet en gearkasse.

Nico Rosberg
Copyright Mercedes AMG GP


Hvis Rosberg skal have en ny gearkasse, betyder det naturligvis også at han får fem strafplaceringer, hvis han altså bliver klar til kvalifikationen. Er der sket noget med bilens "indre" er det dog ikke sikkert man når at få ham klar på de to timer, der er mellem træningen og kvalifikationen. Det kan dog også være det kun er ydre skader som bilen har fået, hvis det er tilfældet vil det ikke tage sølvpilene lang tid at få bilen klar. En ting er dog sikkert, I kan følge det hele lige her, i løbet af dagen.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP: 2. frie træning.Rosberg hurtigst igen Østrigs GP: 3. frie træning. Rød front og flag »