Ricciardo sur på teamet bag F1’s sociale medier

Daniel Ricciardo kritiserer det officielle Formel 1 igen: Det er upassende at bruge ulykker i Formel 1 som ren underholdning. Den normalt storsmilende australier mener, at det er respektløst over for kørerne og deres familier.

Eifels Grand Prix 2020 . Copyright Renault F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 10/4 2021 klokken 15:04

"Fucking idiots": Det mener Daniel Ricciardo om Social-Media-teamet hos Formel 1.

Daniel Ricciardo er langt fra begejstret for, at ulykker i Formel 1 bruges som underholdning af det officielle F1.

Allerede efter Grosjeans alvorlige brandulykke sidste år gav australieren udtryk for, at det var forkert at vise ulykken igen og igen.

I et interview med square mile gentager Ricciardo sin kritik: "Sidste år postede Formel 1 „Årets top 10 øjeblikke i F1“ på deres sociale medier – og otte ud af de ti var ulykker. Jeg tænkte bare: „I er jo fucking idioter!““

Rent faktisk kan man finde Top 10 Dramatic Moments of the 2020 F1 Season! på Formel 1’s officielle youtube-kanal en video, hvor over halvdelen af videoerne består af ulykker.

Desuden findes der en ekstra video, der kaldes The 10 Most Dramatic Crashes of the 2020 F1 Season.

Ricciardo har absolut ingen forståelse for, at ulykker skal være underholdning for seerne: "Måske synes 12-årige, at sådant indhold måske er ret cool, og det er ok, for de ved ikke bedre. Men vi er ikke børn længere. Gør det bedre næste gang,“ udtaler Ricciardo rettet mod F1’s SoMe-team.

Riccardo i McLaren-klæderRiccardo i McLaren-klæder
Copyright McLaren


Efter Grosjeans ulykke i Bahrain betegnede han Formel 1-tv-produktionen som "ret frastødende” og forklarede: "Sådan som Grosjeans ulykke blev vist igen og igen, var absolut respektløst og taktløst over for hans familie og alle vores familier, som så på.”

Ricciardo har måske ret - set fra et moralsk synspunkt. Men spørgsmålet er også, om ikke ulykker og voldsomme scener i Formel 1 er det, som seerne vil se, og som har bidraget til den myte og det brand, som Formel 1 har udviklet sig til i dag.

Ricciardo har i hvert startet en debat, som i fremtiden kan få indflydelse på det, som må vises fra Formel 1-løb.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes med nye opdateringer Canadas Grand Prix i fare - F1 vil se dollars »