Red Bull fortsætter med Honda

Dr. Helmut Marko har bekræftet, at Red Bull har indgået en aftale med Honda, der løber til 2026 hvor der kommer nye motorregler. Men der er lige en ting der skal falde på plads før alt er godt.

Emilia Romagnas Grand Prix 2020 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/1 2021 klokken 14:01

Det er nu officielt bekræftet, at Red Bull vil fortsætte med Hondas motorer efter denne sæson, til trods for at Honda tidligere har meldt ud, at de vil trække sig fra Formel 1 efter denne sæson.

Red Bull vil komme til at give Honda motorerne deres eget navn, men de vil i bund og grund være de samme som dem man kører med i 2021 sæsonen.

Inden at aftalen er endelig afsluttet, vil Red Bull dog have behov for, at der bliver indgået en aftale mellem alle motorproducenterne til Formel 1 om, at man stopper udviklingen af motorerne, til der kommer nye regler i 2026.

Red Bull har ressourcerne til at bygge motorerne, men ikke til at udvikle på dem, som Mercedes, Ferrari og Renault.

Forhandlinger om et udviklingsstop har være ti gang i flere måneder, uden at det har ført til et brugbart resultat.

"Vi har aftalen på plads med Honda, så nu mangler vi kun at få en aftale på plads med de andre motorproducenter," kom det fra Marko.

Der er mange der flere gange har postuleret, at udviklingen af de nuværende V6 maskiner, har nået enden, men hver gang kommer producenterne lige med en ny løsning, der giver stabilitet og styrke. Men mon ikke, at man snart er der hvor det er små ting der kan udvikles på?

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Rygte: Sauber forlænger med Ferrari Flere hold planlægger tests »