Lundgaard tættere på Formel 1

Den unge super talentfulde racerkører, Christian Lundgaard, rykker i år en klasse op og dermed tættere på Formel 1, hvor han i dag er tilknyttet Renaults Formel 1-hold som juniorkører.

Renault Sport Academy - nye kørere . Copyright Renault Motorsport

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 15/3 2018 klokken 11:03

Christian Lundgaard skal i år køre Formula Renault Eurocup, hvor han blandt andet skal køre supportløb til Formel 1-løbet i Monaco, hvormed han rykker en klasse tættere på Formel 1.

Den nu 16-årige racerkører fra Hedensted er allerede en del af Renault Formel 1-holdets Junior Academy og kommer til at køre i en racer, der i bemaling minder om Renault Formel 1-holdets biler.

Christian Lundgaard vandt sidste år to titler i Formel 4 sammen med hollandske MP Motorsport, som er det samme hold, der i år kommer til at stå for danskerens bil i Formula Renault Eurocup.

Aftalen er kommet i stand efter stærk støtte fra Renault, DASU, Team Danmark og Dansk Metal.

Formula Renault Eurocup er en højt respekteret klasse, der i 2018 går ind i sin 48. sæson. Klassen ses som et vigtigt skridt på vejen mod Formel 1 og forbereder kørerne mod Formel 3 eller Formel 2 på vejen mod det ultimative mål, Formel 1.

Klassen har tidligere haft deltagelse af Formel 1-verdensmestre som Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen og Alain Prost.

Af nuværende Formel 1-kørere, som har kørt i klassen, kan nævnes Red Bulls Daniel Ricciardo, Mercedes' Valtteri Bottas, Kevin Magnussens holdkammerart hos HAAS, Romain Grosjean, McLaren's Stoffel Vandoorne og ikke mindst Renault-stjernen Carlos Sainz Jr.

Årets sæson bliver afviklet på Grand Prix-baner rundt omkring i Europa og højdepunktet bliver, når serien skal køre supportløb ved Formel 1-grandprixet i Monaco.

Foruden Formel 1 skal serien afvikles i weekender samme med blandt andet European Le Mans Series, Blancpain GT, ADAC GT og International GT Open.

Lundgaard i Formel Renault Eurocup
Copyright Renault


“Jeg har selvfølgelig store ambitioner forud for sæsonen,” fortæller Christian Lundgaard. “Men jeg ved også, at det er en svær klasse at vinde som rookie."

"Bilen kræver meget tilvænning. Den har mere downforce end jeg har været vant til, men man får ikke så meget feedback fra bilen, så man skal virkelig arbejde for at finde grænsen i den," tilføjer han.

"Jeg er med for at lære så meget som muligt, og jeg ved godt, at det bliver tæt foran. Men jeg går selvfølgelig efter at kunne blande mig helt oppe i toppen i løbet af sæsonen. Men der er masser af dygtige kørere, der skal køre deres anden sæson i klassen og så kommer der også nogle af de kørere, der har vundet Formel 4-titler i nogle af de andre nationale klasser”.

Formula Renault Eurocup løbskalender 2018:

Dato Bane Land
13-15 april Circuit Paul Ricard Frankrig
20-22 april Autodromo di Monza Italien
18-20 maj Silverstone England
24-27 maj Monaco Monaco
20-22 juli Red Bull Ring Østrig
26-28 juli Circuit de Spa-Francorchamps Belgien
31 august-2 september Hungaroring Ungarn
14-16 september Nürburgring Tyskland
21–23 september Hockenheim Tyskland
19-21 oktober Circuit de Barcelona-Catalunya Spanien

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sæsonstart nærmer sig Perez overvejer fremtiden »