Lundgaard bliver hos Renault F1

Unge Christian Lundgaard, der i 2017 kom ind i Renaults juniorprogram for udvikling af fremtidige Formel 1 kørere, holder fast i sit sæde, samtidig med at han skal køre Formel Renault Eurocup i 2018.

Renault Sport Academy - nye kørere . Copyright Renault Motorsport

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/1 2018 klokken 08:01

I en pressemeddelelse fra Lundgaard Racing, fremgår det, at den dobbelte Formel 4-mester, Christian Lundgaard, i år går en klasse op, da han skal køre Formel Renault 2.0 Eurocup.

Christian Lundgaard fortsætter hos det hollandske MP Motorsport, som han vandt det nord-europæiske- og spansk Formel 4 mesterskab sammen med i 2017.

Yderligere vil Christian Lundgaard vil fortsat være tilknyttet Renault Formel 1 teamets juniorprogram Renault Sport Academy.

Den 16-årige racerkører fra Hedensted, starter således sin anden sæson i formel-biler i 2018, med den optimale opbakning.

I pressemeddelelsen lyder det: "Det var indlysende, at Lundgaard efter sine to Formel 4 titler i 2017 var klar til at rykke en klasse op."
"Efter at have vundet begge titler med MP Motorsport, var Lundgaard indstillet på at fortsætte samarbejdet med MP Motorsport og stiller derfor til start i Formel Renault 2.0 med det hollandske hold, der også har biler i GP3 Series og FIA Formula 2."

Fra Christian selv lyder det:
"Formel Renault 2.0 er det naturlige valg for at komme videre i min karriere."

"Formula Renault 2.0 er en meget konkurrencedygtig klasse, der vil kræve, at jeg virkelig finder det bedste frem. Jeg er rigtig glad for at kunne fortsætte sammen med MP Motorsport, da det tilføjer stabilitet til et år, hvor jeg helt sikkert bliver udfordret."

"Så at kende teamet på forhånd er en stor hjælp til at opnå succes i min første Formel Renault 2.0 sæson”, sluttede han.

Omkring Renault Sport Academy, udtaler renault Formel 1 holdets chef, Cyril Abiteboul:

"Renault Sport Academy fortsætter Renaults historie med at udvikle unge talenter og har til opgave at finde fremtidige Renault Sport Formel 1 kørere”.

"2018 repræsenterer vores stærkeste line-up endnu, og vi vil opmuntre og se godt efter alle vores kørere."

"Ved siden af Renault Sport Racing og Renault Sport Formula One Team har Renault Sport Academy vokset og udviklet sig voldsomt de seneste to år. Vi vil holde øje med alle i akademiet, da vi ønsker at finde dem, der kan udvikle sig til at blive de næste Renault Sport Formel 1 kørere".Sluttede han opmuntrende af.

På vej til titlen i det Nordeuropæiske Formel 4 mesterskab i 2017 tog Lundgaard ti sejre og med sejren i det spanske Formel 4 mesterskab, tilføjede han endnu syv sejre til den fantastiske sæson. Til trods for at det var Christian Lundgaards første sæson i racerbiler, betød den flotte sæson at han er nomineret i to kategorier, Årets Banesportskører og Årets Profil, ved Dansk Motorsport Award.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner i modvind Dan Gurney er død »