Kobayashi: F1 undervurderer os

Formel 1 er motorsportens kongeklasse og de ved det godt selv, det gør så at de undervurderer andre VM-klasser, mener Kamui Kobayashi.

Kamui Kobayashi . Copyright Caterham F1

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 9/6 2016 klokken 15:06

Formel 1 har traditionelt set altid været den største og meste prestigefyldte klasse i motorsport. Det er der alle kørere drømmer om at køre, det er den serie alle medier vil vise og folkene bag Formel 1 ved det godt. Det faktum at de godt ved det, gør at de nogle gange lukker øjnene og undervurderer andre motorsports-klasser. Det mener den tidligere Sauber, Caterham og Toyota Formel 1-kører Kamui Kobayashi i hvert fald.

Kamui Kobayashi
Copyright Sauber Motorsport


Japaneren mener nemlig at fabrikkerne er begyndt at lægge større penge beløb i World Endurance Championship, hvor han til daglig slår hans folder for Toyota.

"Jeg tror Formel 1 undervurderer den her kategori, men bilerne i WEC er mindst lige så teknologiske som i Formel 1 og lige nu virker det til fabrikkerne smider flere penge i WEC, end de gør i nogen anden løbsserie. En af grundene til de undervurderer os er medierne tror jeg, fordi det er Formel 1 som får alt opmærksomheden, hvilket gør at de ikke tror nogen kan true dem," lyder det fra japanske Kamui.

Nico Hulkenberg på podiet i Le Mans
Copyright Porsche Motorsport


Kamui Kobayashi tilføjer dog også, at han tror kørerne er mere åbne end medierne og Formel 1 selv er. Fernando Alonso har bl.a. nævnt flere gange at han gerne vil til WEC når han stopper i Formel 1 og Nico Hülkenberg deltog og vandt som bekendt Le Mans i 2015. Han ville også gerne have forsvaret sin sejr, hvis det ikke lige var fordi Formel 1 fik FIA til at ligge et F1 løb på samme tid som Le Mans, så måske føler Formel 1 sig alligevel truet.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Så hård var Alonsos ulykke Bog: Glem ikke Dan løvehjerte »