Horner tror ikke på tættere race i 2019

For at skabe tættere race bliver bilerne i 2019 knapt så aerodynamisk avancerede som hidtil, men Red Bulls teamchef Christian Horner tror ikke på projektet.

Red Bull . Copyright Red Bull

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/12 2018 klokken 22:12

Han har gjort det før, og understreger det gerne igen. Red Bulls teamchef, Christian Horner, tror ikke på, at de kommende regelændringer omkring bilernes aeropakker kommer til at skabe de spændende og tætte løb, som Formel 1 sigter efter.

Regulativet for 2019 tilskriver bl.a. lavere og bredere bagvinge, knapt så avanceret forvinge, forenklet afkølingstragt til forhjulenes bremser (brake duct) samt forbud mod diverse små vinger (winglets) hist og her på bilerne. Derimod mener han, at det bedste i virkeligheden ville være at gøre ingenting.

”Det er en markant forandring (2019-regulativet, red.). Den ene ting påvirker den anden, og det er samtidig en kostbar ændring,” udtaler Horner i et interview med Fi.com.

”Men vil det give bilerne mulighed for at køre tættere på hinanden? Måske lidt, men ikke meget.”

Italiens Grand Prix 2018. Starten er gåetHvor tæt kommer bilerne til at ligge i 2019? Her er starten gået til Italiens Grand Prix 2018.
Copyright Red Bull Contentpool


”Det er uundgåeligt, at nogle vil gøre det rigtigt og andre vil gøre det forkert. Så hvis der endelig sker noget, så bliver der skabt større afstand mellem de forskellige teams.”

”Den bedste metode ville være at skabe stabilitet, og så vil teamene naturligt gå frem og tilbage,” sagde Horner.

Ifølge Formula One CEO Ross Brawn skal man betragte det kommende regulativ som et ”snapshot” af de meget radikale ændringer, som vil træde i kraft fra 2021. Ifølge Horner er problemet blot, at 2019-regulativet passer perfekt til Ferrari og Mercedes, som derfor har støttet ændringerne med deres stemme.

"Desværre støttede Mercedes og Ferrari det hele vejen igennem Strategigruppen (Mercedes, Ferrari, McLaren, Red Bull, Williams og Racing Point Force India, red.), og så blev det stemt igennem,” siger han.

"Jeg tror, at teamene, efter lidt betænkningstid, vil erkende at det måske ikke var det rigtige at presse tingene igennem.”

”Men lad os vente med at fælde dom, indtil vi har set de første fire eller fem løb næste år," lød det fra Horner.

Pudsigt nok har Mercedes' teamchef Toto Wolf udtrykt samme bekymring som Horner men alligevel stemt ændringerne igennem.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Over 4 millioner til F1 Renault i skarp kritik af Red Bull »