Formel 1 i København hænger i tynd tråd

På dagen, hvor F1-bossen Chase Carey ankommer til møder i København, vender flere medlemmer af Borgerrepræsentationen tommelfingeren nedad. Men elbiler er i orden.

Monaco 2015 . Copyright Red Bull Photofiles

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 10/1 2018 klokken 11:01

Et hurtigt blik ud over det politiske landskab i København viser, ikke overraskende, at drømmen om et Formel 1-grandprix i København kan komme til at hænge i en særdeles tynd tråd.

Lige så lidt overraskende er det, at den nye Teknik- og Miljøborgmester, Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen, er den største modstander af det prestigefyldte projekt. Det skriver dagbladet BT efter at have foretaget en rundringning.

”Enhedslisten er bestemt ikke tilhænger af Formel 1 i København. Et motorløb i denne klasse vil medføre store gener i form af støj og luftforurening samt meget store udfordringer for københavnerne og byens mange pendlere, da centrale dele af byen vil skulle spærres af mange dage før, under og efter løbet,” skriver hun i en mail til BT.

3D visualisering af CPH F1 banen - af Thue Østergaard
Copyright Thue Østergaard


Teknik- og Miljøborgmesteren er dog med på ideen om at promovere København igennem store events, men så skal de matche byens fokus på bæredygtighed og grøn transport.

Af BTs rundringning fremgår det endvidere, at SF intet har imod et løb med elbiler (Formel E, red.) på en midlertid bybane, hvorimod de Radikale, Alternativet og Konservative slutter sig til koret af kritiske røster. Kun fra partiet Venstre kan man spore en smule opbakning, dog under forudsætning af, at der kommer nogle praktiske løsninger på fremkommeligheden under arrangementet.

3D visualisering af CPH F1 banen - af Thue Østergaard
Copyright Thue Østergaard


Idémanden bag Formel 1-projektet, tidligere videnskabsminister Helge Sander, er udmærket klar over, at gennemførelsen kræver politisk opbakning.

”Jeg er opmærksom på, at ikke alle synes, at det er lige godt og spændende” indrømmer Helge Sander over for BT. "Det er klart, at det bliver en politisk beslutning, som kun kan foregå et sted, og det er i Borgerrepræsentationen.”

Det er Helge Sander og pengemanden Lars Seier Christensen, der har indbudt Chase Carey til møder i København, hvor trioen skal møde overborgmester Frank Jensen og senere på dagen erhvervsminister Brian Mikkelsen, som byder på frokost i de ministerielle gemakker.

Hvis planerne gennemføres, vil det første Formel 1-grandprix i København blive kørt i 2020.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« København og Formel 1 Williams bekræfter i næste uge »