FIA: Vi fjerner ikke de curbs

Kørerne og deres teams vil have dem fjernet, men FIA nægter at fjerne de høje curbs på Red Bull Ring.

Englands GP 2015 . Copyright Daimler Benz

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 2/7 2016 klokken 23:07

Dagens to sessioner i Østrig har været fyldt med drama og det var i de fleste tilfælde det samme som skete. Flere kørere var nemlig lidt for glade for at komme op over nogle af de høje curbs, så det endte med at koste dem nogle knækkede hjulophæng. Det er absolut ikke ufarligt når den slags ting sker, så derfor har flere kørere og teams været ude at sige, at de høje curbs burde fjernes inden løbet i morgen.

Sergio Perez
Copyright Force India


Den ide er FIA dog ikkemed på, eller det er i hvert fald ikke deres plan at fjerne de meget omtalte "kantsten". FIA mener nemlig at det er teamenes egen opgave at sørge for, at kørerene ikke køre for meget uden for banen, så bilen bliver ødelagt af kontakten med de mange curbs. I går fik Max Verstappen nemlig ødelagt sit hjulophæng og i dag gik det udover Daniil Kvyat, Sergio Perez og Nico Rosberg.

Daniil Kvyat
Copyright Red Bull Media


Det er selvfølgelig forståeligt at kørerne og teamene er trætte af, at deres biler bliver ødelagt og at det kan skabe nogle potentielt farlige situationer. FIA har dog ret i at det er dem selv, som skal sørge for at holde sig væk fra de curbs og ikke FIA som skal fjerne de, efter deltagernes mening irriterende kantsten. Dog kommer man nok ikke uden om, at der nok også sidder en fan eller to rundt omkring i verden, som faktisk synes det er i orden med de curbs, da det for en gangs skyld har konsekvenser at køre udenfor banen.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP: Kvalifikationen live. Hamilton på pole Kvyat starter fra pit »