Donington gider ikke

Donington Park er ikke interesseret i at få det britiske grand prix tilbage, hvis Silverstone skulle vælge at trække sig.

Englands GP 2015 . Copyright manor F1 Team

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 11/1 2017 klokken 15:01

I sidste uge kom er frem, at økonomien i selskabet som driver Silverstone-banen ikke er helt god, hvilket kan betyde at banen må droppe at afholde Formel 1. Som tingene er lige nu, så overvejer Silverstones ejere, British Racing Drivers' Club om man skal udløse en klausul, der vil gøre 2019 udgaven af det britiske grand prix, det sidste på den ikoniske bane i noget tid. Sker det vil man stå uden en bane, hvor man kan afholde det britiske grand prix, hvilket vil betyde, at man skal ud og se om nogle af de andre britske baner kunne have interesse for at afholde løbet.

Silverstone
Copyright manor F1 Team


En af de baner kunne være Donington Park, som senest havde et Formel 1-løb tilbage i 1993, men det har man ingen interesse i siger banens leder Christopher Tate.

"Det er ikke en mulighed, fordi vores mål er at beholde banen som den er lige nu. Det betyder at vi ikke kan afholde løb som eksempelvis et Formel 1-Grand Prix, fordi så vil vi være nødt til at skulle ændre banen fuldstændigt," lyder det fra Christopher Tate.

Jarno Trulli og resten af Jordan Teamet på Donington.
Copyright Christian Sædder


Det betyder så at Donington er helt ude, så hvis Silverstone trækker sig, kan det måske betyde et comeback til den tidligere grand prix-bane Brands Hatch, hvis den altså lever op til de krav der stilles til en moderne Formel 1-bane.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« DMSA2017: Fairplay og events Denne dato afgører Manors skæbne »