Dommens time nærmer sig for Perez

Siden kontraktforlængelsen med Red Bull har Sergio Perez resultater kun gået den forkerte vej, og om en uges tid kan karrieren hos det østrigske team være afgjort.

Sergio Perez forud før Østrigs Grand Prix 2024 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/7 2024 klokken 13:07

Siden Kinas Grand Prix, hvor det blev til en syvendeplads, er det kun gået én vej for Sergio Perez, og det er nedad.

Det store spørgsmål er derfor, hvor udstrakt en grad af tålmodighed det ellers temmelig utålmodige Red Bull-team har tilbage.

Christian Horner, Red Bulls teamchef, er dog ret klar i mælet på spørgsmålet om Perez’ manglende præstationer og fremtid i teamet.

"Ja, det er noget, der skal ændres," sagde han Motorsport.com med henvisning til Perez' seneste kvalifikationssvipser i Ungarn.

Horner reflekterede over Perez' fremgang under selve løbet og tilføjede: "Det var nok Checos stærkeste løb siden Kina, vil jeg sige.”

Ungarns Grand Prix 2024. Red Bulls Sergio PerezUngarns Grand Prix 2024. Red Bulls Sergio Perez
Copyright Red Bull Contentpool


Horner sagde også, at man forventer, at deres kørere leverer varen på samtlige dage af et Formel 1-event og ikke kun i kvalifikationen. Han understregede dog også, at alt ikke kun er negativt omkring mexicaneren.

"Han bør tage noget selvtillid med sig fra løbet. Hvis han havde kvalificeret sig bedre, kunne man se, at han ville have været i en meget mere konkurrencedygtig position.”

Red Bulls særlige rådgiver, Helmut Marko, oplyste at teamet vil evaluere kørersammensætningen for begge sine F1-hold i anden halvdel af året, hvilket vil blive umiddelbart efter Belgiens Grand Prix i den kommende weekend.

"Perez kørte et rigtig godt løb, og strategien fungerede godt," sagde Marko til østrigske ORF.

"Vi holder fast i vores tilgang. Mandag efter Spa flyver jeg til England og diskuterer proceduren med Horner.”

Sergio Perez ligger i øjeblikket på syvendepladsen med 124 point i årets individuelle mesterskab, hvilket betyder, at der er 141 point op til Red Bulls anden kører, Max Verstappen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Stroll ignorerede teamordre: Lad Fernando komme fo Binotto til Audi Sauber F1 »