Det betyder ikke flere straffe

Fra 2018 bliver antallet af tilladte motorer sat ned, men det vil ikke betyde en stigning i grid-straffe mener FIA.

FIA Formel 1-flag . Copyright Ewert Foto

Af: Kim Kristensen (kk@bmf1.dk) d. 13/5 2016 klokken 16:05

Normalt har et Formel 1-team fire motorer til rådighed til hver bil over en hel sæson, men i år er antallet fem motorer fordi der bliver kørt mere end 20 løb. De fire-fem motorer er dog i overkanten, hvis man spørger FIA så derfor bliver antallet af tilladte motorer sat ned fra og med 2018 sæsonen.

Billeder fra præsentationen af Mercedes W06
Copyright Mercedes AMG


Fra og med 2018 sæsonen må man nemlig højest benytte sig af tre motorer inden det begynder at give grid-straffe, men lige netop grid-straffe vil den nye lov omkring motor antallet ikke give flere af mener FIA.

"Jeg er rimelig fortrøstningsfuld og tror ikke det vil give ekstra straffe. Teamene har jo selv sagt ja til ændringen og det ville de jo ikke gøre, hvis de så det som et problem at klare sig med blot tre motorer over en hel sæson. Det vi har set i denne sæson medhensyn til udgåede biler og motorer som er gået i stykker, har vi jo ikke set de to foregående sæsoner," lyder det fra Charlie Whiting.

Bernie Ecclestone og Charlie Whiting
Copyright FIA Images


FIAs mening med at nedbringe antallet af motorer er, at gøre sporten billigere så de små teams kan overleve. Ved at nedbringe antallet af motorer regner FIA med at hvert team vil kunne spare 4 millioner euro om året, så er spørgsmålet bare om det beløb er nok til at gøre en forskel.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Spaniens GP: 2. Frie træning. Rosberg i front DR: Jeg skal nok klare ham »