Koreas GP: 1. frie træning. Hamilton hurtigst

Så blev det tid til at indtage Yeongam banen i Korea. En bane der ikke benyttes så meget, hvilket betyder at der er store udfordringer med grip i starten, hvilket var meget tydeligt under denne første træning. Hamilton endte hurtigst af alle.

Lewis Hamilton . Copyright McLaren Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 12/10 2012 klokken 05:10

Lewis Hamilton viste at han var hurtig under dagens første træning, men selvom han toppede tidstabellen, er der ikke meget vi kan bruge hans tid til, da han satte tiden på gamle dæk, der havde tilbagelagt hele 22 omgange.

Fernando Alonso, der fortsat fører i kampen om årets verdensmesterskab, var næst hurtigste mand på den meget støvede koreanske bane.

Det var netop den støvede asfalt der var i fokus. Flere kørere havde det meget svært på banen, hvilket sendte flere ud i alternative sving og blokerede nedbremsninger.

Der var dog ingen der kørte galt, hvilket også var med til at understrege, at der ikke rigtigt blev trykket til den.

Eneste lidt dramatiske situation i denne første frie træning, opstod da Sergio Perez tog en alternativ linje rundt i sving 8, hvor han fik taget endnu mere støv med sig ind på banen og sendt sig selv ud på afkørselsområdet.

Mark Webber satte sin Red Bull racer ind som den tredje hurtigste, foran Massa og Vettel, hvor sidstnævnte ikke så ud til at have så travlt med at gøre sig til i front af feltet.

Webber så dog ud til at presse Red Bull raceren, men i stil med Hamilton, var det ikke på friske dæk.

Træningen var ret travl, med en del biler på banen gennem det meste af den, men den blev ikke rigtig spændende, da der var så store problemer med det fysiske grip. Der er ingen tvivl om, at 2. træning bliver markant anderledes, nu hvor den værste del af støvet er væk.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nu er Kamui Formel 1-kører Koreas GP: 2. frie træning. Vettel i front »