• Forside

Nye kvalifikationsregler i Bahrain

Efter sidste weekends ballade omkring Heikki Kovalainen og Lewis Hamilton, der kørte langsomt i idealsporet, hvilket medførte at blandt andet Nick Heidfeld fik ødelagt sit sidste kvalifikationsforsøg, har FIA nu besluttet at ændre på kvalifikationsreglerne.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 26/3 2008 klokken 11:03

Det er endnu ikke officielt, men pålidelige kilder udtaler, at der vil blive indført den samme regel, som allerede gælder for ud-omgangen op mod startgridden. Her er det ikke er tilladt at bruge mere end 120% af den hurtigste tid, på at komme frem til sin startplads.

For at spare benzin er der mange piloter, der kører ekstremt langsomt rundt på banen, så snart de har sat den kvalifikationstid de regner med er mest optimal. Dette ikke bare generer dem, der er ude for at sætte en hurtig tid, men det udgør også en stor fare.

Red Bull-piloten Mark Webber udtalte efter Malaysias kvalifikation, at det er noget skræmmende at blive overhalet med over 300 Km/t, når man selv kører under 100.

Ved at indføre 120% reglen for den omgang, som piloterne kører på efter at målstregen er passeret på vej tilbage til pitten, fjerner man en del af faren ved den store hastighedsforskel og minimerer dermed chancen for at genere andre, der er ude for at sætte en tid.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER