• Forside

Hamilton bliver også almindelig

Mark Webber, der i 2002 blev anset som et af de nye håb i Formel 1 efter sin femteplads i debutløbet i Australien, er træt af hypen omkring Lewis Hamilton. Lewis Hamilton skal nok blive almindelig, siger Mark Webber.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 25/3 2008 klokken 14:03

"Selv den lyseste stjerne på himlen vil med tiden miste sin glans" siger et ordsprog. Samme ordsprog kan bruges på McLaren-kometen Lewis Hamilton. På samme måde som Mark Webber i 2002 også var en lysende stjerne.

"Væn dig til, at det ikke altid går godt," er Mark Webbers råd til Lewis Hamilton.

“Hans karriere er begyndt i fyr og flamme, men sådan vil det ikke altid være. Han er ung og han er mørk, hvilket gør ham unik i denne sport, men det varer ikke ved.”

Lewis Hamilton bliver også almindelig. Copyright Michael Ewert

”Han holder ikke op med at være mørk, men han holder op med at være unik. Og han vil læse avisledere, måske allerede i denne sæson, som er meget negative og ikke korrekte. Det er ikke nemt at vænne sig til.”

Lewis Hamilton-hypen lever dog stadig, og den engelske presse er gode til at fremhæve Hamilton som Michael Schumachers afløser. Men den slags vil Mark Webber ikke høre tale om.

”Ja, han har talent. Det ved vi alle. Men han har kun været i sporten i meget kort tid. Folk sammenligner ham med Schumacher. Der er slet ingen sammenligning.”

Man kan ikke sammenligne Lewis Hamilton med Michael Schumacher, siger Mark Webber.

“Når han har vundet mesterskabet, så skal han kun gøre det seks gange mere før man kan sammenligne ham med Schumacher. Han havde et godt første år.”

”Det var imponerende, hvad han gjorde. Men store sportsstjerner bliver målt på deres langtidsholdbarhed. Pelé, Steffi Graff o.s.v.”

Det sagde Mark Webber til den engelske avis The Independent.

RELATEREDE NYHEDER