• Forside

”2. Frie træning: Hamilton tager teten”...igen

Ganske rigtigt, som den opmærksomme læser har opdaget, har undertegnede blot kopieret overskriften fra sidste uge. Efter en solid Ferrari dominans, følte Lewis Hamilton at det var tid til at vise at McLaren også spiller med i Malaysia.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 21/3 2008 klokken 10:03

Ferrari ser rigtig stærke ud, og de problemer de viste under fredagens første træning er forduftet, som morgenduggen fortrænges af solen, fra en græsplæne, på en kold forårsdag i marts.

Lewis Hamilton tog dagens anden træning, og det foran hans nok værste konkurrenter, Felipe Massa og Kimi Raikkonen. Vi skulle helt hen i de døende minutter før vi fik Hamiltons fulde potentiale at se. Ikke alene satte han bedste tid, på omgangen efter forbedrede han de første 2 sektorer yderligere, men valgte at stille sig tilfreds med tiden 1m 35.055s og fortrak derfor til garagen.

Felipe Massa, var hurtigst af de to Ferrarier, og Kimi Raikkonen tog træningens tredje plads i tiden 1m 35.428s.

Lige efter top 3 kunne det på tv ses, til stor overraskelse, en meget velkørende Jenson Button, der med nød og næppe klemte sig ind foran, morgenens første trænings store skuffelse, Sebastian Vettel.
Vettel der igen i dag viste at han besidder er stort potentiale, han blandede sig konstant i topstriden, og havde en overgang anden bedste tid, men kunne ikke helt være med da de store lukkede op. Vettel får derfor 5. bedste tid med 1m 36.474s lige knap 1½ sekund efter Hamilton.

Heikki Kovalainen havde ikke nær den samme succes som hans holdkammerat, han formåede kun at sætte 7. hurtigste tid, og måtte sågar se sig slået af Jarno Trulli, der igen i dag gav en forsmag på Toyota’ernes evner, og det skal blive spændende at følge deres udvikling gennem sæsonen, det ser i alle fald bedre ud, end det hidtil har gjort.

De der så kvalifikationen i sidste weekend, så en forrygende Robert Kubica, knapt så forrygende var dagens placering, han klarede kun at blive nummer 8. På niendepladsen finder vi, Giancarlo Fisichella, der igen kom med i det gode Top10 selskab, og det i en bil der af mange betragtes som værende tung at danse med, en ganske flot præstation af Force India Køreren.

Sidste mand i Top10 er Williams Nakajima, en udmærket, men ikke specielt spektakulær kørsel, satte tiendepladsen i hus.

Fernando Alonso, 2x verdensmester, topkører, og klar første prioritet hos Renault. Alligevel formår han ikke at placere sig bedre end nr. 14 og han ser om nogen, ud til at have svært ved at kører uden de meget omdiskuterede ”driver-aids”.
Kun en enkelt placering bag ex-verdensmesteren klamrer Nelson Piquet Jr. sig til 15. pladsen, og han har stadig et stykke vej før han ender i toppen af feltet.

Som beskrevet i artiklen om dagens første træning, smadrede David Coulthard sit forhjulsophæng, og det kostede ham al træningen i dagens andet pas. Han måtte blive i garagen, og al opsætningen til i morgen må derfor baseres på hold kammerat Mark Webbers data.

Alt i alt en spændende session, der dog uden det store drama, lover godt for resten af weekenden.