Breaking: Adrian Newey stopper hos Red Bull

Spekulationerne har været mange, men nu er det officielt bekræftet, at Adrian Newey er færdig hos Red Bull fra 2025.

Red Bulls chefdesigner, Adrian Newey . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 1/5 2024 klokken 11:05

Det virker nærmest uvirkeligt, at Adrian Newey ikke skal være en del af Red Bull efter 19 år hos teamet.

Nu er det så endeligt bekræftet, at Adrian Newey stopper hos Red Bull i første kvartal i 2025.

Adrian Newey stopper som Red Bulls tekniske direktør, og Red Bull skriver selv, at Newey trækker sig fra sine forpligtelser i Formel 1 for at fokusere på udviklingen af Red Bulls hypercar, RB17.

”I snart to årtier har det været en ære at spille en stor rolle hos Red Bull Racing, lige fra den spæde opstart til at blive et teamet med flere VM-titler. Nu føler jeg, at tiden er til at give staffen videre til en anden og søge mod nye udfordringer for mig selv,” fortæller Adrian Newey.

Teamchef Christian Horner sender også rosende ord med på vejen til Adrian Newey.

”Alle vores store øjeblikke i løbet af de sidste 20 år er kommet med Adrian ved det tekniske ror. Hans visioner og geni har hjulpet os til 13 titler på 20 sæsoner.”

Adrian Newey kom til Red Bull i 2006, og har lige siden været en frontfigur hos Red Bull, og manden der har leveret så mange konkurrencedygtige racerbiler.

Nu er det helt store spørgsmål så, hvad Adrian Newey skal i fremtiden. Flere har rygtet ham til Ferrari eller Aston Martin.

Det italienske medie Gazzetta dello Sport har tidligere skrevet, at Newey allerede har holdt møder med Ferraris teamchef, Frederic Vasseur, for at diskutere en potentiel aftale.

Samtidig stilles der spørgsmålstegn ved timingen for Adrian Neweys stop. Han underskrev nemlig en ny kontrakt med Red Bull for et år siden. Samtidig står Red Bull lige nu med en bil, som er uovervindelig.

Om uroen omkring Christian Horner har noget med Neweys beslutning at gøre vides ikke. Adrian Newey vil nu langsomt blive udfaset hos Red Bull og vil kun være tilstede under specifikke løb i resten af sæsonen.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Optakt til Miamis Grand Prix Verstappen afviser Wolff »