FIA går ind i Piastri konflikten

FIA vil sikre, at sagen om Piastris service ikke ender i retten ved at få deres Driver Contract Recognition Board, eller CRB, til at gå ind i sagen. FIA Præsident, Mohammed Ben Sulayem, har taget sagen personligt op.

Mohammed Ben Sulayem . Copyright FIA Formula 1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/8 2022 klokken 09:08

FIA Præsident, Mohammed Ben Sulayem, melder nu klart ud, at man vil gå ind i striden om Oscar Piastris service, efter det er kommet frem, at Piastri ikke har til hensigt at køre for Alpine efter denne sæson.

Alpine hævder at de har en kontrakt med Piastri, som selv hævder at denne kontrakt er udløbet.

Det er ikke officielt meldt ud endnu, hvem det er Piastri så skal køre for i 2023, men det er mere eller mindre offentlig kendt, at det er McLaren, der har indgået en aftale med ham.

McLaren har ikke et ledigt sæde, som de ser ud nu, men Daniel Ricciardos problemer med at få hans side af garagen til at fungere, skulle udløse en kontraktophævelse, hvilket det lader til at begge parter er bedst tjent med.

Men Piastri kan ende som sorteper igen, hvis Ricciardo vælger ikke at acceptere kontraktophævelsen, hvilket så giver ham et år mere hos Mclaren, inden de kan skifte ham ud. Hvilket igen vil betyde at Piastri vil få endnu et år som reserve, skulle han ende med at slippe ud af aftalen med Alpine.

I første omgang har FIA og Piastri fokus på Alpine-aftalen, inden der kan komme andre udmeldinger ud.


FIA Præsident, Mohammed Ben Sulayem, melder ud, at FIA vil løse deres egne problemer, igennem deres CRB, hvor alle kørerkontrakter vedrørende Formel 1, skal være registreret for at gælde.

Tidligere har vi dog hørt, at Alpine angiveligt ikke har fået lagt kontrakten mellem dem og Piastri ind til CRB, men derimod ind under deres Academy, hvilket for FIA betyder, at de ikke har en gældende kontrakt med den unge australier.

Hvis det er tilfældet, kan Piastri sagen, ende med at blive en sag mellem Alpine og FIA, hvis de ikke vil anderkende, at de har dummet sig og de på den måde, har betalt for Piastris karriere, uden at have mulighed for at høste frugten senere.

Vi følger udviklingen, som er med til at holde gang i nyhedsstrømmen, her i Formel 1 sommerferien.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvem er Oscar Piastri? Endelig: Nyt motorreglement fra 2026 »