Piastri havde ingen gældende kontrakt

Det er kommet frem, at McLaren handlede i god tro, da de angiveligt indgik en aftale med Oscar Piastri, da Alpine kontrakten var indgået med et forkert forbund og derfor ikke var registreret hos Formel 1.

BWT Alpine F1 A522 . Copyright Alpine F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/8 2022 klokken 15:08

Der har været en del raslen med sablen over Oscar Piastri, efter han offentligt meldte ud, at Alpines offentliggørelse af ham som Alpine Formel 1 kører for dem i 2023, ikke var noget han kendte til.

Samtidig understregede han, at han ville kører i Formel 1 i 2023, men ikke for hvem, men dog ikke Alpine.

Nu er det kommet frem, at Oscar Piastri havde en kontrakt med Alpine, som de har overholdt, men som var indgået med Alpines kører akademi, hvilket ikke gør den til en gældende kontrakt i Formel 1.

En Formel 1 kontrakt, skal registreres hos Formel 1s Contract Recognition Board for at den er gældende, hvilket den så ikke var.

Det betød at da McLaren, som de rettelig skal gøre, tjekkede med Contract Recognition Board om der var en kontrakt på Piastri, fik de, nok lidt overraskende, at der ikke forelå nogen kontrakt med et andet Formel 1 hold.

Det betød, at hverken McLaren eller Alpine for den sags skyld, fik besked om, at der skulle være et problem, da McLaren, helt efter reglerne, indsendte den nye kontrakt mellem dem og Poastri til Contract Recognition Board.

Så alt i alt, tyder det på, at Alpine har begået en dyr fodfejl, som de ikke rigtigt kan gøre så meget ved.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dato for Las Vegas Formel 1-løbet Red Bull slipper ikke Gasly til Alpine »