Formel 1 tilbage på Nürburgring?

Flere tyske medier melder nu, at Liberty Media og Nürburgring er tæt på en aftale om et Formel 1-løb på den klassiske tyske bane. Og måske endda med tilskuere – hvis man er en af de heldige.

. Copyright Sahara Force India

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 23/7 2020 klokken 21:07

Der bliver i øjeblikket forhandlet intenst om at få de sidste brikker til at falde på plads, så der kan blive kørt Formel 1 igen i Tyskland. Det melder flere tyske medier, bl.a. motorsport-total.com.

"I øjeblikket kan vi ikke melde noget officielt ud,“ forklarer talsmanden for Nürburgring over for Motorsport-Total.com bortset fra: „Der har været løbende samtaler mellem Formel 1 og Nürburgring, siden det sidste løb blev kørt i 2013, og vi har også ført samtaler i år.”

Hockenheim er definitivt ude af billedet, hvilket den adm. direktør for Hockenheimring Jörg Teske også indrømmer, men han røber dog en interessant detalje:

”Vi kan i øjeblikket ikke gå ud fra, at det vil give økonomisk mening at afholde et løb med under 500 tilskuere.”

Nürburgring Nürburgring
Copyright Autosport


Tilskuere har jo været en mangelvare ved de første 3 løb i år. Men åbenbart planlægger Liberty Media at tillade et par tilskuere til de kommende løb. (Der sælges i øvrigt stadig billetter til Ruslands grandprix, hvis der skulle være nogen der tør løbe den risiko - alt taget i betragtning...).

Problemet for Hockenheim er, at delstaten Baden-Württemberg ikke tillader forsamlinger på over 500 personer pga. coronabestemmelserne.

Anderledes ser det ud i delstaten Rheinland-Pfalz, hvor Nürburgring ligger: Her kunne man grundlæggende godt afholde et større arrangement med et publikum på en vis størrelse, hvilket ville give bedre økonomi og opfylde Liberty Medias ønske om tilskuere på tribunerne.

Den adm. direktør for Nürburgring Mirko Markfort udtalte allerede i midten af juni, at man arbejde på, "at der igen er mulighed for tilskuere". De pågældende koncepter "er under udvikling og tilpasses efter kravene.”

Hvis Formel 1 og Nürburgring mener det alvorligt med hinanden, kunne den traditionsrige tyske bane få en plads i F1-kalenderen til oktober sammen med Imola og Portimao, som i givet fald ville afslutte den europæiske del af F1-sæsonen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Grosjean undskylder Steiner: Vi kan klare en rookie-kører »