Zanardi udskrevet fra hospitalet

Den tidligere Formel 1-kører Alex Zanardi er i dag blevet udskrevet fra hospitalet, hvor han har befundet sig siden ulykken den 19. juni. Nu venter der den hårdt prøvede racerkører endnu en hård kamp.

Alex Zanardi . Copyright BMWblog

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 21/7 2020 klokken 14:07

Hospitalet Azienda ospedaliero-universitaria Senese i Italien, hvor Zanardi har været indlagt siden sin ulykke den 19. juni, har i dag meddelt, at den tidligere Formel 1-kører nu er blevet udskrevet.

Rent konkret udtaler lederen af universitetshospitalet Valtere Giovannini, at sederingen (narkosen) til at opretholde den kunstige koma, som Zanardi har befundet sig i siden 19. juni, er blevet afsluttet.

Efter udtrapningen af narkosen har Zanardis kredsløb og stofskifte været stabilt. Det samme gælder de neurologiske funktioner, dvs. hjernens funktioner. Derfor er Zanardi blevet udskrevet og overført til et rehabiliteringscenter.

Østrigs Grand Prix 2020. Ferraris hyldest til den Italienske racerkører, Alex Zanardi som kæmper for sit livØstrigs Grand Prix 2020. Ferraris hyldest til den Italienske racerkører, Alex Zanardi som kæmper for sit liv
Copyright Ferrari


Det betyder dog ikke, at Zanardi snart kan vende hjem til et normalt liv, da der venter et langvarigt fysisk og neurologisk genoptræningsforløb. Desuden har der været talt om, at Zanardi kan miste sit syn på begge øjne.

Prognosen er for Zanardi fortsat ikke kendt, og ingen ved præcist, om Zanardi ender som Michael Schumacher - hvis tilstand offentligheden heller ikke har kendskab til.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Perez indrømmer at hans sæde er i fare Ferrari på vej med helt ny bil »