Bottas: Nem overhaling på Verstappen

Mercedes-køreren havde ikke forventet, at det ville være så nemt at overhale Red Bulls Max Verstappen.

Podiet, Melbourne, Australien 2019 . Copyright Mercedes AMG GP

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 14/7 2020 klokken 19:07

Valtteri Bottas startede på fjerdepladsen, hvorimod Verstappen startede på andenpladsen, men det lykkedes først for finnen at overhale hollænderen med fire omgange tilbage.

Føreren i kørernes mesterskab forventede, at det ville have været sværere at overhale Verstappen, end hvad det endte med.

“Han vil altid gøre det svært, det er der ingen tvivl om. Jeg nød den første overhalingsmulighed. Jeg troede jeg havde den,” sagde vinderen fra det første Grand Prix i Østrig.

“Men ja, han gjorde helt sikkert alt hvad han kunne for at blive foran. Han var på yderbanen i sving 4, hvilket jeg ikke forventede. I anden omgang var jeg fast besluttet på, at det ikke skete igen.”

Max Verstappen og Valtteri Bottas kørte side om side over to omgange og i første forsøg troede finnen, at han var forbi Verstappen gående ind til sving 4, men hollænderen overraskede Mercedes-køreren og kørte rundt om Bottas i sving 4. Det lykkedes derfor for Red Bull-køreren at blive foran Bottas en omgang mere, inden Valtteri Bottas fuldførte overhalingen på Max Verstappen omgangen efter.

Mercedes gik for overcuttet og den strategi betalte sig, da det betød, at han havde markant friskere dæk på i slutningen af løbet i modsætningen til hans hollandske konkurrent.

“Til sidst var det meget nemmere end hvad jeg troede det ville være. Jeg troede, at det ville blive tæt og svært, men til slut faldt hans dæk af,” lød det fra den erfarne racerkører.






OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er stor Formel 1 fan og har fulgt sporten tæt siden 2005.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner: Vettel skal være velkommen Vettel og Aston Martin »