Alt du skal vide om Circuito del Mugello

På grund af Covid-19-pandemien er F1-kalenderen nærmest forandret til ukendelighed, men der er også gode nyheder. F.eks. at niende runde skal køres på Circuito del Mugello.

Felipe Massa tester Ferrari F2007 på Mugello . Copyright Ferrari

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/7 2020 klokken 13:07

Som vi tidligere har skrevet, skal sæsonens niende F1-grandprix køres på den italienske bane Circuito del Mugello, eller helt korrekt Autodromo Internazionale del Mugello, der ejes af Ferrari og bl.a. benyttes som testbane for fabrikkens sportsvogne, inden herlighederne leveres til kunden.

Det kommende grandprix skal afvikles d. 13. september og kommer til at bære det mundrette navn Pirelli Gran Premio della Toscana Ferrari 1000. Når tusindtallet er hevet med ind i navnet, skyldes det, at løbet samtidig er Ferraris nummer ét tusind.

Da navnet “Italiens” Grand Prix er optaget i forvejen og køres på eventyrlige Autodromo Internazionale di Monza nord for Milano, har arrangørerne (hvis man udelader dæk-sponsoren) valgt at kalde det nye løb på kalenderen for Toscanas Grand Prix.

Circuito del Mugello.Circuito del Mugello.
Copyright Circuito del Mugello


Mugello er en krævende og spektakulær, smukt beliggende bane beliggende 35 km. nord for den historiske renæssance-by Firenze i Toscana. Der har været kørt motorløb i området fra 1920 til 1970, hvor forgængeren var anlagt på offentlig vej. Fra 1955 til 1964 lagde kommunerne asfalt til sportsvognløb på sine dengang hele 66 km. længde på de snoede veje i de toskanske bakker.

Banen blev grundlagt med det nuværende layout i 1974 som en videreudvikling, eller rettere erstatning, af den gamle ”Circuito Stradale”, der lå i bakkerne i kommunerne Scarperia og San Piero a Sieve.

I mange år har Mugello været betragtet som en af ​​de mest krævende af slagsen værdsat af kørere og alle involverede i motorsport, hvilket tydeligt understreges af den tidligere Formel 1-kører Mark Webber, som udtalte, at “10 omgange på Mugello er det samme som 1000 omgange i Abu Dhabi”.

Billeder fra Mugello testen 2012Billeder fra Mugello testen 2012
Copyright Lotus GP


Siden 1988 har banen været ejet af Ferrari og er blandt de få baner i verden, som den internationale motorsportsorganisation FIA har certificeret som 3-stjernet. Mugello har endvidere bestået FIAs miljøtest og vundet anerkendelse for sin bæredygtighed.

Circuit Mugello er 5.245 meter lang, har 15 sving og en meget interessant langside på 1.141 meter. Den uofficielle banerekord er sat i 2012 af Romain Grosjean (billedet) i en Lotus i tiden 1:21.035.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Racing Point afviser beskyldninger Steiner: Vettel skal være velkommen »