Er Albon for langsom til Red Bull?

For godt en uge siden kunne Albon have vundet det østrigske grandprix, hvis Hamilton ikke havde ramt thailænderen. Men nu mener Ralf Schumacher, at Albon grundlæggende er for langsom.

Østrigs Grand Prix 2020 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 13/7 2020 klokken 09:07

Alexander Albon er for langsom i forhold til sin holdkammerat Max Verstappen. Længere er den ikke.

Det mener Ralf Schumacher, der også sætter spørgsmålstegn ved, at om Albon er den rigtige mand i en Red Bull.

Hvis man regner lidt på tallene, så var den 24-årige thailænder i gennemsnit 0,644 sekunder langsommere pr. omgang end Verstappen over de to løbsweekender.

Under sæsonens første løb lagde man ikke mærke til forskellen, da Verstappen udgik relativt tidligt under det østrigske grandprix, og med lidt safety-car-held kunne Albon komme tæt på Hamilton og havde desuden nyere dæk.

Alex Albon foran Lewis Hamilton i Østrigs Grand Prix, 2020.Alex Albon foran Lewis Hamilton i Østrigs Grand Prix, 2020.
Copyright Red Bull Contentpool


Men under Steiermarks grandprix var forskellen meget tydelig: Mens Verstappen kunne holde sig ca. 5 sekunder efter Hamilton, måtte Albon til sidst kæmpe med næp og kløer (samt beskadige Perez' frontvinge) for at beholde sin 4. plads. Perez var startet som nr. 17.

Ralf Schumacher mener, at Albon „grundlæggende er for langsom. Vi taler om et halvt sekund i kvalifikationen, og under løbene bliver det endnu værre.”

"Hvis vi når til det punkt, hvor de [Red Bull] vil køre med om VM, har de så ikke brug for en andenkører, som Mercedes har, så de kan vinde konstruktørernes mesterskab? Som det er nu, bliver det ikke til noget,“ mener Ralf Schumacher.

Red Bulls motorsportskonsulent Helmut Marko var dog efter løbet tilfreds med thailænderen. Albon kørte godt og forsvarerede sig glimrende mod Perez. Grunden til, at Perez kunne komme så tæt på Albon, var „Mercedes-power“, mener Marko, hvilket måske kan tolkes som en slet skjult kritik af Honda.

Albon var efter løbet selv tilfreds med sin indsats. Han havde et godt løb, men indrømmer også i et interview med F1 TV: „"Jeg manglede lidt fart hele weekenden, hvis jeg skal være helt ærlig. Vi må analysere, hvor jeg taber fart. Men jeg er tilfreds med min 4. plads."

Albon er lidt under pres efter 2 kollisioner på de sidste omgange i 2 løb (med Hamilton og Perez) og forskellige rygter om, at Vettel evt. vender tilbage til Red Bull næste år, selv om de fleste anser det for usandsynligt.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Renaults protest rammer også Mercedes Binotto overbelastet – overlever han sæsonen? »