Leclerc sluppet løs i Maranellos gader

Mekanikerne og Charles Leclerc var tidligt oppe her til morgen, da de fyrede op under fabrikkens F1000 og derefter slap den løs i Maranellos gader. Til en vis grad bilens sæsondebut.

Charles Leclerc kører ud af porten til Officina Classiche i Maranello. . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/6 2020 klokken 12:06

Indbyggerne i den midtitalienske by Maranello fik sig en ret speciel vækning her til morgen, da Ferrari fyrede op under fabrikkens F1000 og derefter slap den løs i hjembyens - indtil da - stille gader. Det oplyser Ferrari på deres hjemmeside.

Efter en ufrivillig pandemipause på 110 dage fik den røde racer sin reelle sæsondebut. Debuttens meget unikke rute startede i Officina Classiche, hvor fabrikken indtil 2015 havde til huse. Derefter kørte Leclerc gennem samme port (billedet herover), som Enzo Ferrari kørte sin første bil, Ferrari 125 S, ud af den 12. marts 1947.

Efter at have passeret de klassiske bygninger krydsede Leclerc Via Abetone Inferiore, hvorefter han passerede Via Enzo Ferrari 27, hvor alle fabrikkens F1ere er blevet udviklet og bygget siden 2015.

Derefter fik ruten til Ferrari-museet, som huser 73 års produktion af den italienske bilfabriks modeller, hvorefter Leclerc drejede ind på Via Gilles Villeneuve for til sidst at ramme asfalten på Ferraris legendariske testbane Fiorano. Det er på denne bane, at samtlige Ferrari-producerede biler bliver testet inden levering, hvad enten det er Formel 1-biler eller sportsvogne til (rige) private.

Charles LeclercCharles Leclerc: "Vi vækkede nok nogle folk."
Copyright BMF1


Morgenens oplevelse var ligeså speciel for byens beboere som for Leclerc selv.

”Jeg bryder mig normalt ikke om at at stå tidligt op, men her til morgen var der en god grund til at gøre det,” lød det fra Leclerc.

“Måske vækkede vi et par folk, men det var dejligt at køre gennem gaderne i Maranello i SF1000.”

“Det var spændende at komme tilbage i bilen i dag, især på sådan en sådan speciel rute. At være tilbage i cockpittet føltes som at komme hjem igen.”

“Og så var det en sjov måde at sige ‘vi er klar til at komme tilbage på banen´. Jeg kan næsten ikke vente på at køre SF1000 i Østrig,” sluttede den 22-årige monegasker, som hentydede til den forsinkede sæsonstart d. 5. juli på Red Bull Ring i alpelandet.

Disclaimer: Ovenstående var aldrig gået i København.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Binotto sender verbal stikpille mod Mercedes McLaren overvejer også at sælge ud »