Yderligere tre løb aflyst

Med aflysningen af yderligere tre løb er 2020-kalenderen skrumpet endnu mere.

Aserbajdsjans Grand Prix 2019 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/6 2020 klokken 11:06

Som en konsekvens af Covid-19-krisen har Formula One i samråd med arrangørerne på de enkelte baner besluttet at aflyse ydeligere tre løb på 2020-kalenderen. Det drejer sig om grandprixerne i Azerbaijan, Singapore og Japan.

De nye aflysninger har været uofficielt kendt i et stykke tid, men nu melder Formel 1 altså endeligt ud. Begrundelserne er bl.a., at forberedelserne vil være alt for omfattende, hvis arrangørerne skal nå at tilpasse tilskueromgivelserne til Corona-situationen.

Oprindeligt var Azerbaijans Grand Prix angivet som “udsat”, men nu er det definitivt aflyst. Løbet skulle være afholdt i weekenden 6-7. juni.

Romain Grosjean - 2019 Aserbajdsjan Grand PrixIntet løb in Azerbaijan. Her Romain Grosjean - 2019 Aserbajdsjan Grand Prix
Copyright Haas F1


Singapores Grand Prix var planlagt til d. 20. september, men på grund af myndighedernes indgreb mod virussen, har arrangørerne også her opgivet at gennemføre løbsweekenden.

Skriften på væggen for Japans Grand Prix kom allerede for nogen tid siden, da arrangørerne af MotoGP-løbet på Motegi i oktober valgte at aflyse. Dette løb skulle have været afviklet ugen efter F1-grandprixet, og da arrangørerne af dette løb også står også bag Formel 1-løbet, kommer aflysningen næppe som en overraskelse.

Aflysningerne giver et temmelig stort gab mellem Italiens Grand Prix d. 5-6. juli og USAs Grand Prix, som er sat til d. 24-25 oktober, men sidstnævnte løb forventes også at blive aflyst på grund af den alvorlige situation med mange smittede i USA.

Eneste løb i denne 6-weekenders pause er Ruslands Grand Prix, der køres d. 26-27 september.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Pirelli afslører dækvalg til 2020-sæsonen Imola og Mugello forbereder sig »