Renault blokerer for McLarens test

Med Mercedes på banen i Silverstone blev der taget hul på de stærkt forsinkede test, men ét af teamene kommer ikke til at teste inden sæsonstarten i Østrig i juli.

USA's GP 2019 . Copyright McLaren Media - Steven Tee

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/6 2020 klokken 10:06

Når de enkelte teams i Formel 1 tester “privat”, skal det være i biler, som er minimum to år gamle, og denne regel har vist sig at indebære et alvorligt problem for McLaren.

Ifølge Sky Sports F1 har teamchef Andreas Siedl udtalt, at fabrikken ikke har været i stand til at teste to år gamle biler “på grund af alle de skift af PU (power units, red.), vi har haft de seneste år.”

Det viser sig nu, at der bag denne noget kryptiske kommentar tilsyneldende gemmer sig en konflikt med Renault, der åbenbart har sænket serviceniveauet, efter at McLaren sidste år meddelte deres skifte til Mercedes som motorleverandør fra 2021.

Norris i USANorris i USA
Copyright McLaren Media - Motorsport Images


Ifølge Motorsportweek.com skyldes problemet, at Renault reelt nægter at stille ekstra PU’er til rådighed for test.

Konsekvensen for McLaren er, at teamets kørere nu er tvunget til at teste i simulatorer eller, som Lando Norris, i gocart og Formel 3-biler. Carlos Sainz forventes at benytte samme træningsmodel.

En yderligere negativ følgevirkning for McLaren er, at teamet heller ikke har mulighed for at teste nye procedurer som følge af Covid-19, herunder særlige sikkerhedsprocedurer og at arbejde med to forskellige teams til hver bil.

De problemer har hverken Mercedes eller Ferrari, som tester på deres bane i Fiorano i deres to år gamle biler.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton på banen Virtuelt afslutningsløb i F1 på søndag »