Williams: Latifi har givet os et lån

Sidste år solgte Williams afdelingen Advanced Engineering. Derefter fulgte en gældsomlægning, der måske forklarer, hvorfor Nicholas Latifi nu kører for det forhenværende verdensmesterteam.

Williams duoen i 2020 . Copyright Williams F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 11/4 2020 klokken 19:04

Williams‘ Formel 1-team har fået omlagt gælden, efter man i december sidste år solgte den interne afdeling Advanced Engineering (WAE).

Aftalen omfatter Williams' mangeårige bank HSBC og et lån fra Latrus Racing. Latrus Racing ejes af Michael Latifi, der er far til Williams-køreren Nicholas Latifi.

Rent konkret er der tale om en lån i Williams grunde og ejendomme, fabrikker og maskiner. Desuden er der oprettet sikkerhed i "kulturelle værdier", hvilket betyder pant i over 100 Williams Formel 1-racere fra alle år i teamets 42 år i sporten.

Nigel Mansell kører Ayrton Senna tilbage til pitten. Silverstone, England 1991Nigel Mansell kører Ayrton Senna tilbage til pitten. Silverstone, England 1991
Copyright Ikke sat!


"Efter salget af WAE i slutningen af 2019 begyndte vi på selve gældsomlægningen", forklarer Claire Williams til det tyske magasin ”Motorsport-Total.com”, og tilføjer: "Vi har gennemgået flere muligheder og nu foretaget gældsomlægningen med et konsortium af kreditorer. Den samlede kredit giver os de ressourcer, vi har brug for i fremtiden."

Claire Williams til pressemødeClaire Williams til pressemøde
Copyright Bil Magasinet BMF1


Latrus Racing blev grundlagt i 2012 af Michael Latifi, og teamets aktiviteter inden for motorsport er tæt knyttet til Nicholas Latifi. Takket være den canadiske fødevarevirksomhed Sofina, som også ejes af Latifi, er Michael Latifi også sponsor for Williams.

Desuden ejer Michael Latifi andele i McLaren-gruppen, som han investerede i i maj 2018 via et af sine andre selskaber. Så hvis det ikke skulle lykkes med Williams – og hvis krisen rigtig skulle kradse hos McLaren - kan Nicholas måske en dag ende med at blive McLaren-kører…

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas F1 sender ansatte på orlov F1-fans kan afgøre løbenes fremtid »