Helmut Marko: Vettel sidder i transferfælden

Sebastian Vettel troppede for nyligt op til et eksklusivt arrangement i Kitzbühel – i Østrig. Helmut Marko mener, at Vettel nok gerne vil vende tilbage til Red Bull, men er det overhovedet muligt?

Spa 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 6/2 2020 klokken 10:02

Vettels tur til Kitzbühel i Østrig var ikke for at stå på ski og mænge sig med kendisser som Bernie Ecclestone og Arnold Schwarzenegger – i hvert fald ikke, hvis du spørger Red Bulls motorsportskonsulent Helmut Marko. Han mener, det drejede sig om noget helt andet.

"Sebastian ville helt sikkert høre, om han kan vende tilbage til os [Red Bull] i 2021. Men bortset fra, at ingen af os [Red Bulls‘ beslutningstagere] rigtigt var til stede i Kitzbühel, så kan jeg kun sige: Det er ikke muligt. Som firedobbelt verdensmester har Sebastian [Vettel] helt klar et par økonomiske krav. Men da vi allerede har indgået en langfristet kontrakt med Max Verstappen, som ikke ligefremt var billig, har vi ikke råd til endnu en dyr kører. Sådan er det desværre.“

Hvis Vettel vil tilbage til Red Bull, ville han blive nødt til at give afkald på masser af penge, og det kan man ikke kræve af ham, mener Marko.

Billeder fra Kina fredagBilleder fra Kina fredag
Copyright Getty Images/Red Bull Racing


„Vettel sidder en smule i transferfælden“, mener Helmut Marko. „Ferrari har bundet sig langfristet til Leclerc, og vi har Max Verstappen. Det eneste, der kan hjælpe ham er, hvis han kører en super sæson – hvilket jeg tror, han kan, hvis han får en bil, der passer til hans kørestil. Hvis han banker Leclerc tydeligt, bliver Ferrari nødt til at overveje ham. Men han ville også være interessant for Mercedes, og der skader det jo ikke, at han har et tysk pas."

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Coronavirus: Kinas F1-grandprix kan blive flyttet Snigpremiere på Kevins 2020-racer »