Coronavirus: Kinas F1-grandprix kan blive flyttet til december

Inden for de næste to uger forventer Liberty Media en beslutning fra den kinesiske F1-arrangør. Ross Brawn mener, at løbet kan blive kørt i december i stedet for den 19. april.

Kinas Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 6/2 2020 klokken 09:02

Formel 1 og FIA holder fortsat et vågent øje med udviklingen i Kina angående coronavirusset.

Myndighederne i Shanghai har sidste uge foreslået at aflyse alle sportsbegivenheder på ubestemt tid, indtil der er mere kontrol over situationen. Der er fortsat tvivl om, hvorvidt F1-løbet overhovedet kan eller må afholdes.

Ross Brawn har allerede været ude med et vink med en vognstang. Han udtaler: "Hvis det er usandsynligt, at løbet finder sted i april, så kan vi flytte det til senere. Vi holder muligheden åben, så vi kan afholde det kinesiske F1-grandprix senere på året."

Ross Brawn i Monacos paddock 2018Ross Brawn i Monacos paddock 2018
Copyright Bil Magasinet BMF1


Eventuelt kunne det kinesiske grandprix gå hen og blive årets sidste, men det falder nok ikke i god jord hos de forskellige teams. Det bliver lidt af en logistisk udfordring og kommer til at koste en masse ekstra penge.

Brawn indrømmer da også, at situationen i forbindelse med løbet er kompliceret, og at man befinder sig i en ”tragisk” situation”.

Det har tidligere været foreslået, at Tyskland (evt. Hockenheim eller Nürnburgring) så at sige kunne overtage det kinesiske grandprix den 19. april, men den mulighed afvises fra flere sider.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wolff bekræfter Helmut Marko: Vettel sidder i transferfælden »