Mercedes overvejer fremtiden i Formel 1

Mercedes har været totalt dominerende i Formel 1, siden den nye turbo ære begyndte, hvilket betyder at de nu kun kan tabe ved at blive i Formel 1. Det forlyder at de skal drøfte fremtiden, i næste uge.

Mercedes-AMG . Copyright BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/1 2020 klokken 10:01

Når man, som Mercedes, har vundet alt der kan vindes i de seneste 6 sæsoner, kan man næsten kun tabe ved at blive ved.

Lidt i stil med, da Audi valgte at trække sig fra Le Mans, mens de var på toppen, kan Mercedes meget vel være igang med deres sidste sæson i Formel 1, i denne omgang.

Det forlyder, at man i Mercedes topledelsen, har et møde i næste uge, hvor man skal drøfte om det fortsat er en god ide, at deltage i Formel 1, med eget hold, eller om de skal tage et skridt tilbage, så de "kun" bliver partner og motor leverandør fra 2021.

Mens mange tyske medier, og Mercedes holdet, selv har travlt med at fortælle, at det er en and, kan vi blot konstatere, at der er mange mulige scenarier omkring fremtiden for holdet, skulle det blive en realitet at Mercedes lukker/sælger holdet.

Noget der tales meget om er, at Toto Wolff arbejder på at købe holdet, sammen med Racing Point ejer Lawance Stroll, der samtidig er godt i gang med at købe en stor andel af Aston Martin.

Mercedes leverer i dag, motorer til Aston Martins gadebiler, hvilket kun vil gøre det naturligt, at de også vil levere motorer til nyt hold, der bygger på det nuværende Mercedes hold, men som så skifter navn til Aston Martin.

I dag er Aston Martin titelsponsor til Red Bull holdet, hvilket de næppe vil fortsætte med at være, skulle det lykkes for Stroll at købe andelen af Aston Martin.

Det giver heller ikke meget mening, at Red Bull Honda, reklamere for Aston Martin, der som sagt anvender Mercedes motorer.

Rent økonomisk, har Mercedes ikke haft det bedste år i 2019, hvilket betyder at de skal ud i en større fyrringsrunde, hvilket igen kan være med til at få dem til at overveje deres indsats i Formel 1, som ikke ligefrem er en billig fornøjelse.

På den anden side, giver Formel 1 dem, en meget stærk markedsførings-platform, men måske ikke så meget mere, end det de for eksempel kunne få som McLaren-Mercedes.

Vælger Mercedes at trække sig, vil Lewis Hamilton næppe være at finde på det nye hold, der kommer ud af salget, hvilket betyder at han vil blive sendt i armene på Ferrari, som han i forvenen flirter med.

En spændende udvikling, som vi følger tæt de næste uger.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso har knækket koden til at slå Hamilton McLaren starter deres 2020 motor op »