Renault afviser at de gjorde noget forkert

Renault er blevet frataget deres to pointgivende placeringer fra Japans Formel 1 Grand Prix, efter de er blevet dømt for at have anvendt et ulovligt bremsesystem. Selv afviser de at de gjorde noget forkert.

Motorhomes Østrig 2019 . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/10 2019 klokken 12:10

"FIA har set vores løsning og har ikke fundet andledning til at erklære det ulovligt. Alligevel er ve blevet dømt af løbets stewards," kom det fra Renault i en officiel udmelding som svar på dommen.

"Men som følge af, at kvalifikationen af systemet, af nogen anses som et hjælpe program, sammenholdt med de variationer der har været i de seneste domme, vil Renault nu overveje vores næste træk, indenfor den givne tidsramme," lød det yderligere.

Det lyder som om, at Renault næppe vil acceptere dommen.

Anklagen fra Racing Point lød således:

Under løbet, brugte Renault et forud programmeret system til at justere deres bremsebalance, der afhang af løbsdistancen, hvilket er et brud med artikel 27.1 af FIA's sports reglement.

Løsningen er også et brud på artikel 11.1.3, 11.1.4 og 8.6.3 under FIAs tekniske reglement, hvor det foreskrives at bremsebalancen udelukkende må blive justeret af køreren.

Det er muligt at se på on-board kameraet, at bremsebalancen på rattet bliver ændret, uden køreren gør noget aktivt, hvilket får os til at mene at den er for programmeret.

FIA begrunder deres "milde" straf med, at man ikke har fundet bevis for at systemet er sat op til en bestemt distance.

Yderligere har FIA modtaget dokumentation, som indikere at systemet kan være blevet styret på en anden måde af køreren. Noget man ikke ønsker at dele med Racing Point, eller nogle andre.

Yderligere mener man ikke, at videomaterialet der er til rådighed, viser fældende materiale, men at Renault modsat, ikke har bevist at deres løsning er lovlig.

Vi kan vist roligt forvente, at vi ikke har hørt til de sidste i denne sag.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Renault fundet skyldig og diskvalificere “Emil og Kevin på Havana” - nyt TV-program »