Albon glæder sig til "normal" weekend

Efter en solid femteplads i sit første løb for Red Bull, så glæder Alexander Albon sig nu til at kunne gennemføre et normalt program for en weekend. BMF1 mødte den unge Thai/Britte på Monza, torsdag

Belgiens Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 5/9 2019 klokken 14:09

Op til Belgiens Grand Prix meddelte Red Bull at Pierre Gasly blev degraderet til Toro Rosso, for at prøve om Alexander Albon kunne få mere ud af Red Bull Raceren. Trods en 17. startplads, fik Albon overhalet sig hele vejen op til 5. pladsen, bag ved de to Ferrarier og de to Mercedeser.

Om dette løb fortæller Albon: "Vi kørte løbet med det mind-set at vi skulle gøre det godt i løbet, for alt op til var gået galt. Men det gik godt (løbet, red.) - det første stint var svært med Medium-dækket (C2, red.) og jeg var bekymret over at jeg ikke vandt nogle placeringer, men da jeg kom på Soft-dækket (C3, red.) så var det ligetil og vi havde en god bil."

Italiens Grand Prix 2019. Alexander Albon til interview torsdag.Italiens Grand Prix 2019. Alexander Albon til interview torsdag.
Copyright Bil Magasinet BMF1


Under de frie træninger til Belgiens Grand Prix, måtte Alexander Albon køre en del lange stints for at lære bilen at kende. Albon glæder sig nu til at kunne køre de korte kvalifikations-stints også og dermed fokusere på et godt kvalifikations-resultat: "Jeg vil bare gerne få noget mere erfaring med raceren. Jeg fik lidt erfaring under kvalifikationen på Spa, men alligevel..."

Ved at starte nede som nummer 17, så undgik Albon at skulle kæmpe med Ferrari og Mercedes i starten af løbet. Søndagens løb bliver dermed normal for en Red Bull kører og Albon forventes at starte i tredje-fjerde række.

Albon blev også spurgt til forskellen mellem Toro Rosso raceren og den meget stærkere Red Bull racer: "De er forskellige, men uden at gå i detaljer så kan jeg sige at der er forskel i kørestilen og det tekniske setup. I sidste ende er det en racerbil med 4 hjul."

Om muligheden for regn søndag, siger Albon: "Ja, det vil være godt med regn. Jeg har ikke kørt raceren i regnvejr endnu, men har haft erfaringen et par gange før. Max var virkelig stærk i regnen på Hockenheim så det er helt sikkert vores bedste chance."

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin: Haas nødt til at bruge nyeste spec på Monza Williams-kørerne forklarer »