Formel 1 på vej til Miami

Endnu en bybane er på vej ind i F1-kalenderen, hvis man skal tro på ejerne af Formel 1.

Singapores Grand Prix 2018 . Copyright Sauber

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 9/8 2019 klokken 17:08

For nogle lyder det fantastisk, for andre død sygt. Men ikke desto mindre er der en ny bybane på vej ind i Formel 1-kalenderen, og den kommer til at ligge Miami, Florida, USA.

At der arbejdes på at få Formel 1 til Miami er ikke i sig selv nyhed. Det nye ligger derimod i, at man er tættere på målet end hidtil og at banelayoutet er anderledes end tidligere projekteret, da de første stadier stødte på modstand fra forskellige organisationer. Ikke mindst fra Miamis indbyggere.

Således var den oprindelige plan at placere banen i og omkring Miamis havneområde, men på grund af beboermodstanden er blikket nu rettet mod området omkring Hard Rock American Football Stadium, hvor der ikke umiddelbart er så meget modstand.

Singapores Grand Prix 2018. Banen set oppefraSingapore har huset spændende bybaneløb. Her ses banen i et imponerende helikopterperspektiv fra 2018.
Copyright Red Bull Contentpool


Som bekendt er Liberty Media amerikansk, så det er naturligt, at organisationen arbejder målrettet på at få F1 spredt til andre baner end Austin, Texas, hvor USA's Grand Prix nu køres. Af samme årsag er Las Vegas også inde i billedet.

Ikke mindst TV har været en løftestang for interessen for Formel 1 i USA.

”Vores TV-publikum er øget ganske meget i år,” udtaler Liberty Medias CEO Chase Carey ifølge ESPN.

”Der er mange flere fans her end folk tror, så jeg kan sige, at vi er meget begejstrede.”

”Vi fortsætter med at afholde møder næste uge… og første skridt bliver at få et løb etableret i byer som Miami eller Las Vegas,” lød det fra Carey.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Toto Wolff: Bottas skal have en blød landing i 202 Hvis de skriger, skrider jeg »