Valtteri Bottas: Jeg skal bruge en plan B

Nico Rosberg mener at vide, at Esteban Ocon kommer til at sidde i Bottas’ Mercedes næste år. Valtteri Bottas vil have en hurtig afgørelse fra teamet og siger selv, at han har brug for en plan B.

Valtteri Bottas . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 6/8 2019 klokken 10:08

Efter det nu er helt sikkert, at Max Verstappen også kører for Red Bull i 2020, er det næste spørgsmål, hvem der kommer til at være teamkammerat med Lewis Hamilton hos Mercedes. Der er kun to kandidater: Valtteri Bottas og Esteban Ocon.

Den tidligere Mercedes-verdensmester Nico Rosberg sagde efter løbet til den tyske tv-kanal RTL, at hans insiderinformationer tyder på, at Ocon kommer til at køre for Mercedes næste år.

Han gentog bemærkningen på sin YouTube-kanal: "Jeg tror, at det bliver Ocon. Han er et kæmpe talent for fremtiden."

Selv om Bottas har gang i en virkelig god sæson, så har de sidste to løb været vanskelige for ham, og det taler imod Bottas og for Ocon, når afgørelsen skal træffes.

Egentlig ville Mercedes have givet klar besked om deres kørere for 2020 den 20. juli, og at det ikke er sket, taler også imod Bottas. Hvis finnens kontrakt ikke bliver forlænget, må han se sig om efter et andet job i Formel 1.

Bottas udtaler: "Når nu befinder sig i en situation som mig, og fortsat vil køre Formel 1, så skal du selvfølgelig have en plan B."

Han har åbenbart lært at det, der skete med Ocon sidste år, hvor Ocon på trods af ledige sæder trak nitten ved at fokusere på et sæde hos Renault.

Aserbajdsjans Grand Prix 2018 - Force India. Esteban OconAserbajdsjans Grand Prix 2018 - Force India. Esteban Ocon
Copyright Force Inda


Selv siger den 29-årige finne, at han ikke er virkelig nervøs, så indrømmer han dog, at han gerne snart vil have en afklaring: ”Selvfølgelig vil jeg gerne høre fra teamet, hvordan vi fortsætter.”

Usikkerheden omkring hans job påvirker ham også negativt: "Når du ikke ved, hvad der sker med din kontrakt, så hjælper det aldrig. Der er nogen der tror, at kørere bliver bedre, når de er under pres. Sådan er det ikke med mig. I det første sving [i Ungarn] tænkte jeg ikke så meget konkret over det, men jeg ville absolut vinde løbet og løb en risiko. Et par centimeter her og der… Måske var løbet sluttet anderledes. Men nu er det sådan…“, kommer det fra den lidt slukørede finne.

Rent teoretisk kan Bottas stadig blive verdensmester af egen kraft, hvis han vinder alle de resterende ni løb med den et ekstra point for den hurtigste omgang og Hamilton bliver nr. 2, for så ville han til sidst have et forspring på 10 point. Men det er ret hypotetisk…

"Det positive er", siger Bottas, "at min denne sæson er det bedste, jeg nogen sinde har præsteret. Og jeg bliver ved med at blive bedre. Kvalifikationerne er gode. Løbene var lidt bedre. Lige i dag [søndag den 4.8.19] er det svært at sige, hvor god jeg var, for det var et helt andet løb."

"Det negative er, at jeg er gået glip af et par chancer. Nogle gange var teamet skyld, andre gange var jeg selv skyld i det", indrømmer han. Jeg er nødt til at blive mere konstant. Især de sidste to løb var ikke særlig gode."

Hvis Bottas får brug for sin plan B, kunne den inkludere et skifte til Renault - eller måske Haas? Silly Season er i gang.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Video: 5 + 5 = 55 Formel 1 til Saudi-Arabien? »