Valtteri Bottas: Leclercs manøvre var helt unødvendig

Valtteri Bottas er skuffet og sur over manøvren fra Charles Leclerc, der kostede Bottas sin frontvinge – og stort set løbet – på første omgang af Ungarns grand prix. Løbets overdommer Michael Masi kunne ikke se et problem.

Valtteri Bottas . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 4/8 2019 klokken 23:08

Valtteri Bottas' løb var stort set allerede overstået efter første omgang. Finnen blev nødt til at få skiftet sin frontvinge efter en berøring med Charles Leclerc. Bottas mener, at Leclerc bærer ansvaret for.

„På videoen kan man se, at jeg kører ligeud, han kører til højre for mig og ville være foran mig lige meget hvad. Men så trækker han pludseligt over i min side. Og jeg kunne ikke nå at reagere,“ beklager Bottas sig. "Det er måske hård racing, men det var helt unødvendigt, og det ødelagde mit løb."

Leclerc havde måske også kunnet få ødelagt sine dæk som følge af berøringen, men der skete heldigvis ikke noget for ham.

Selv om hændelsen blev undersøgt, så blev der ikke uddelt nogen straf.

Michael Masi forklarede efter løbet: "Det jeg så var, at Bottas’ frontvinge berørte Charles' baghjul – det kan man se fra helikopterperspektivet. Mere var der ikke i det."

Charlie Whitings efterfølger er overbevist om, at onboard-billederne fra bilerne, som Bottas refererer til, er en lille smule forvrængede: "Ja, jeg tror, at onboard-billederne ikke viser det, der rent faktisk skete, for når man ser det fra helikopteren, er situationen helt klar."

Så der var ikke meget hjælp at hente for den hårdt plagede Bottas.
Mercedes‘ chefingeniør Andrew Shovlin sagde efter løbet, at Bottas ikke havde kunnet køre videre med frontvingen:

"Valtteri fik beskadiget sin frontvinge, da Charles trak over i hans side i sving 3. Han kunne ikke fortsætte løbet, uden at vi var løbet en stor risiko for at få en endnu større skade på bilen. Derfor kaldte vi ham ind, skiftede vingen og satte de hårde dæk på.”

"Det er ærgerligt, at han ikke sluttede længere fremme, især efter sådan en fremragende kvalifikation, men på denne bane er det svært at overhale, når man er faldet så langt tilbage", siger Shovlin.

8. pladsen er endnu et tilbageslag for Botttas efter sit crash på Hockenheim og den mistede sejr på Silverstone. Langsomt svinder hans chancer for at vinde verdensmesterskabet: Han ligger nu kun 7 point foran Verstappen.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« En dårlig dag for Haas Video: 5 + 5 = 55 »