Dobbelt tidsstraf og klip i kortet til Ricciardo

Hvad er skulle vise sig at blive det eneste højdepunkt i sæsonens hidtil kedeligste løb er nu endt med en dobbelt straf til Daniel Ricciardo samt klip i licensen.

Australiens Grand Prix 2019 . Copyright Renault F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/6 2019 klokken 20:06

Læren fra dagens F1-grandprix på Circuit Paul Ricard må være, at der ikke må være for meget action, at kørerne ikke må komme for tæt på hinanden og at de i det hele taget skal køre lidt mere forsigtigt.

Det kunne man i hvert fald fristes til at tro efter stewards ’post race”-afgørelse, hvor Renaults Daniel Ricciardo nu er blevet straffet for en hændelse i løbet sidste fase.

På sidste omgang af løbet passerede Renault-køreren Lando Norris i McLaren ved chikanen men blokerede bremserne under manøvren, hvilket tvang Norris til at undvige, hvormed Räikkönen smuttede imellem de to konkurrenter og kom foran.

Ved indgangen til næste sving genvandt Ricciardo sin position, men måtte køre bredt og bruge en del af frakørselsarealet under manøvren for at komme foran Räikkönen igen.

Canada GP, Daniel RicciardoDaniel Ricciardo
Copyright Renault Motorsportmedia


Efter at have gennemgået videomaterialet, besluttede stewards, at de to hændelser skulle bedømmes separat, dels fordi australieren pressede Norris unødigt, da han entrerede banen igen efter turen i frakørslesarealet, dels fordi Renault-køreren på ulovlig vis vandt en position (foran Räikkönen) efter afkørslen.

Hvad er skulle vise sig at blive løbets eneste højdepunkt, blev i stedet konverteret til to klip i australierens såkaldte Super Licens samt 2 x 5 sekunders tidsstraf.

Kendelsen betyder, at Ricciardo rykker ned på en 11. plads, Gasly kommer i pointene med en 10. plads, mens Räikkönen rykker op på en 7. plads i løbet foran Nico Hülkenberg.

"Jeg er sikker på, at de vil se 'onboard', men jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at blive på banen, men med den nye asfalt kan du også se, at der er en skinnende linje, der er fuld af greb, men alt ved siden af er bogstavelig talt som at køre på marmor," udtalte Ricciardo efter løbet.

"Jeg forsøgte at gøre mit bedste for at fortsætte."

"For at være helt ærlig, så håber jeg for holdet, at vi beholder pointene, men jeg er glad for, at jeg forsøgte, og jeg beklager mig ikke uanset hvad næste skridt bliver."

"Det har aldrig været min stil at læne mig tilbage og vær den konservative, når vi er i kamp."

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas i kæmpe problemer Hamilton kritiserer F1-ledelsen »