Niki Lauda får brev fra Vettel

Mercedes-teamets bestyrelsesformand, den tredobbelte F1-verdensmester Niki Lauda, er hjemme igen efter en lungetransplantation. Og så har han fået et håndskrevet brev fra Vettel

Niki Lauda og Sebastian Vettel . Copyright Getty Images/Red Bull Racing

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 21/12 2018 klokken 09:12

Red Bulls motorsportskonsulent Helmut Marko havde gode nyheder om Niki Lauda i en udsendelse mandag aften på den østrigske kanal ”ServusTV”: Efter fem måneder på hospitalet har Niki Lauda fået lov til at komme hjem, og han opholder sig nu i sit hus på Ibiza.

„Organerne fungerer nu som de skal", fortæller Marko. "Nu er det kun et spørgsmål om tid, så han kan komme til kræfter igen. Jeg er ret optimistisk, og jeg tror vi ser ham til løbet i Australien”, siger Helmut Marko om sin østrigske landsmand.

Lauda havde håbet at kunne komme med til løbet i Abu Dhabi, men det viste sig at være lige tidligt nok.

I det første interview siden sin lungetransplantation i august fortalte Lauda desuden, at han havde fået et håndskrevet brev fra Ferrari-køreren Sebastian Vettel.

"Brevet fra Sebastian var skrevet i hånden, og jeg blev virkelig glad for det", citeres Lauda for. "Brevet var fyldt med venlige og hjertevarmende ord. Det havde jeg ikke lige ventet, for Formel 1-kørere gør normalt ikke sådan noget – de kører barer. Men han [Sebastian Vettel] er en meget flink fyr", siger Lauda om Lewis Hamiltons VM-rival.

Der venter alligevel Lauda en relativ hård tid: Han skal have genoptræning 6 timer hver dag på trods af at være hjemme. Til gengæld mener Lauda, at luften er bedre og klimaet meget mere behageligt på Ibiza end i det vinterkolde Wien. "Lægerne har sagt, at jeg skulle være helt frisk efter en måned. Jeg vil blive med at se hvert eneste Formel 1-løb, som jeg altid har gjort. Hvorfor skulle jeg ikke det?“, afslutter Lauda.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« F1 til London Renault 2019-model »