Ruslands GP: Hot or Not

Det er blevet tid til at komme med en bedømmelse over kørernes indsats, for Ruslands Formel 1 Grand Prix. Hvem var Hot og hvem var absolut Not. Se vores bedømmelser her:

Belgiens Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 1/10 2018 klokken 10:10

Om det var et underholdende løb, afhænger lidt af hvem man spørger, men ikke desto mindre, var der nogle der skilte sig mere positivt ud end andre.

HOT nummer 1 må alt andet lige være dagens kører, Max Verstappen. Vi langer ofte ud efter den unge hollænder, men han fortjener absolut ros for indsatsen i weekenden.
Den måde han kørte op gennem feltet var fantastisk. Selvfølgelig kræver det en stærk bil, men det kræver også stærk kørsel.

HOT nummer 2 sætter vi her, Kevin Magnussen. Det kan måske godt virke lidt for rødt og hvidt, men hans formåen med at holde de to lyserøde racere fra Force India bag sig, gennem det meste af løbet, var virkelig stærk kørsel.
At Leclerc kom forbi ham, var det eneste negative der var at sætte på den indsats.

HOT nummer 3 må være Mercedes. Det er muligt at Bottas ikke fik den sejer han havde fortjent, men Wolff og Co. tog den eneste rigtige beslutning, da de prioriterede Hamilton over Bottas. Samtidig viste de meget stor styrke, og tog et stort skridt mod begge verdensmesterskaber.

Så er det NOT siden, hvor fokus er på dem, der burde have gjort det bedre, men faldt igennem af den ene eller anden grund.

NOT nummer 1 bliver Renault. Først og fremmest, så var det utroligt tyndt at de valgte ikke at kører ud i Q2, for at optimere deres chancer til løbet. At de så heller ikke formåede at score point der, må anses som en nedtur af de større for et hold med så store ambitioner.

NOT nummer 2 må være Valteri Bottas. Han kørte et stærkt løb og burde have vundet det, men han ved også at holdet kommer først og at han ikke kan vinde verdensmesterskabet, hvorfor det var naturligt at Mercedes valgte at give Hamilton sejren. Lad vær med at tud over det.

NOT nummer 3 bliver i denne omgang Honda. De har vist stor styrke og fænomenal fremgang over sæsonen, men at satse så lidt som de gjorde i denne weekend, og så vælge at trække bilerne ud efter få omgange, er bare ikke godt nok. Det giver også helt klart bekymringer ovre hos Red Bull, selvom de har valgt at ofre Toro Rosso i denne sæson, for at optimere deres egen situation i 2019.

Som altid, er I meget velkommene til at komme med jeres bud i kommentar feltet.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ruslands GP: Weekenden i billeder Vandoorne for langsom »