Breaking: Pierre Gasly til Red Bull

Så er det officielt, at Pierre Gasly skifter til Red Bull og dermed bliver teamkammerat med Max Verstappen i 2019.

Gasly interview . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/8 2018 klokken 21:08

Efter sin debut hos Toro Rosso i Malaysias Grand Prix i 2017 er det nu officielt, at Pierre Gasly fortsætter karrieren hos moderteamet Red Bull, hvormed Daniel Ricciardos afløser er fundet.

Teamchef Christian Horner mener, at Gasly nu får mulighed for at forløse det talent, som han mener at franskmanden besidder.

”Siden Pierre første gang kom til Formel 1 med Scuderia Toro Rosso for mindre end et år siden, har han endegyldigt bevist sit uomtvistelige talent,” lyder det fra Horner.

”Hans utrolige præstationer hos Toro Rosso Honda har øget hans omdømme i sit kun første år i Formel 1.”

Pierre Gasly, Silverstone 2018.Pierre Gasly i Toro Rosso. Silverstone 2018.
Copyright Red Bull Contentpool


Ikke overraskende er Gasly begejstret for de nye udfordringer.

”At blive belønnet med et sæde hos Aston Martin Red Bull Racing fra 2019 er en drøm, der går i opfyldelse,” udtaler den 22-årige franskmand.

”Det har været mit mål siden jeg kom til Red Bulls Juniorprogram i 2013. Det er en utrolig mulighed for at træde frem og nå mit mål, at kæmpe med om verdensmesterskabet.”

Efter en start i gokart konkurrerede Gasly i det franske F4-mesterskab i 2011, før han steg til Formel Renault 2.0, hvor han vandt titlen i 2013. Som en del af Red Bull Junior-programmet rykkede han til 3,5 Renault-serierne for Arden Motorsport, inden han kom til GP2 i 2015 og blev reservekører for Red Bull Racing.

Gasly vandt GP2-mesterskabet i 2016 for Prema Powerteam. I 2017 konkurrerede han i Japans Super Formel Championship, mens han allerede var begyndt sin F1-karriere for Toro Rosso.

Hos Red Bull skal Gasly danne kørerkombination med Max Verstappen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Norris får Alonsos bil på Spa Alonso klar til angreb »