Officielt: Ricciardo til Renault!

Kort efter at Red Bull meldte ud, at Dainel Ricciardo har valgt at forlade deres hold, kom den ventede besked fra Renault, at Ricciardo vil kører for dem fra næste sæson. Her er der udtalelser fra Renault og Ricciardo.

Kinas Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/8 2018 klokken 15:08

Der har længe været mange spekulationer om, hvor Daniel Ricciardo vil være at finde efter denne sæson.

Mange spekulationer om, at han skulle til Mercedes, som afløser for Valteri Bottas, blev lagt i graven, da Mercedes annoncerede, at de ville fortsætte med samme line-up i 2019.

Samtidig er der mange der har peget på Ricciardo, som afløser for Formel 1 feltets alderspræsident Kimi Räikkönen, hos Ferrari.
Men med Leclerc som en meget stærk kandidat til det sæde, senest i 2020, virkede det ikke som et attraktivt tilbud for Ricciardo, der nu gerne vil til et hold, hvor han kan blive førstekører.

Således var det oplagt for australieren, at se over mod Renault, der har oplevet en kæmpe fremgang over denne sæson og som ser ud til, at blive et tophold indenfor de næste par år, hvis de kan holde dampen oppe.

Renaults motorsport præsident, Jérôme Stoll, melder ud i pressemeddelelsen fra Renault, at de er meget gade for, at de nu kan fortsætte deres udvikling af holdet, med den hurtige australier, som de ser som nøglen til at få det sidste med, for at de igen kan blive et top hold.

"Renault besluttede sig for at komme tilbage til Formel 1, for at vinde verdensmesterskabet. Ved at vi nu har skrevet kontrakt med Daniel Ricciardo, får vi en unik mulighed for at nå vores mål."

"Det var en mulighed vi ikke ville misse. Vi byder Daniel Ricciardo velkommen til vores hold," sluttede han.

Ricciardo selv, melder ud at dette var nok den hårdeste beslutning, han har taget i sin karriere, men understreger at han er sikker på at det er den rigtige.

"Det var nok en af de mest vanskelige beslutninger, jeg har måtte tage i min karriere, ind til nu. Men jeg følte at det var tid for mig, til at prøve noget nyt."

"Jeg er fuldt ud klar over, at der ligger en stor udfordring foran os, med henblik på for Renault at nå deres mål, men jeg må indrømme, at jeg er imponeret over den fremgang de har haft over de seneste to år, samtidig med at jeg ved, at hver gang Renault har været en del af sporten, har de endt med at vinde."

"Jeg håber at jeg kan være med til at hjælpe dem til at opnå det mål," sluttede Ricciardo.

Daniel Ricciardo bliver holdkammerart med Nico Hülkenberg. Hvad der kommer til at ske med Carlos Sainz er der ingen udmelding om endnu, men et godt bud er, at han ryger over til Red Bull, så de to bytter bil.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kevin: P7 er det bedst tænkelige resultat for os Konkurrence: Vind med Tommy Hilfiger og Lewis Hami »