”Williams er et dødt team”

Dommen over Williams er hård, hvis man spørger eks-verdensmesteren Jacques Villeneuve. Han mener, at Williams F1 er færdige.

Kubica . Copyright Williams F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/7 2018 klokken 11:07

Eks-verdensmesteren i Formel 1, Jacques Villeneuve, er kendt for at tale rent ud af posen, og denne gang går det ud over det resultatmæssigt nødlidende Williams F1-team, som han betegner som et dødt team.

Kigger man på statistikken, har canadieren utvivlsomt noget at basere sine udtalelser på denne gang. Således har det traditionsrige team kun scoret fire point i ti løb, og det takket være Lance Strolls ottendeplads i Baku, hvor han i øvrigt hentede en godkendt podieplacering sidste år.

Et andet søm til kisten er, at kørerne offentligt kritiserer bilen og at samme kørere er såkaldte betalingskørere. Eksempelvis skyder Strolls far et ukendt millionbeløb ind i teamet, og Sergey Sirotkin kommer med en fristende tegnebog fyldt med russiske rubler.

Australiens Grand Prix 2018. Williams kørerne Lance Stroll og Sergey SirotkinSergey Sirotkin (tv) medbringer russiske rubler, og Lance Stroll (th) kommer med farmands kreditkort.
Copyright Williams F1


Villeneuve kan ikke se en vej ud af problemerne for teamet, som han selv kørte for og ligeledes hjembragte et verdensmesterskab for i 1997.

”Nej, teamet er dødt,” lyder den kontante udmelding ifølge et interview med tyske Motorsport-Total.com.

”Jeg kan ikke se en udvej… for der er simpelthen ikke nogen ledelse,” begrunder Villeneuve det kontakte udsagn.

Ifølge canadieren startede problemerne for alvor, da stifteren, sygdomsramte Frank Williams, satte datteren Claire Williams ind som leder og dermed så bort fra broren Jonathan, som dog havde nogen motorsportserfaring fra et kortvarigt F1-visit hos Ferrari i 1967 og efterfølgende deltagelse i få løb i Formel 2-mesterskabet 1968-1969.

Claire WilliamsClaire Williams kigger langt efter resultaterne.
Copyright Williams F1


”Der var et alternativ på det tidspunkt… valget stod så at sige mellem en arving, og en arving – og de valgte Claire i stedet for Jonathan.”

”Det var en stor fejl, og du kan jo bare se på teamet i dag.”

”Når drejer sig om et team som dette, må du først se på toppen af pyramiden. Og fisken starter med at stinke fra hovedet.”

”De er fuldstændig blinde, når det kommer til realitetssans i forhold til, hvor de befinder sig i dag, og du bliver altså nødt til at indrømme, når du har ødelagt noget.”

”Jeg kan slet ikke se, hvordan teamet kan komme ud af dette. Jeg kan simpelthen ikke se det,” lyder Villeneuves kontante dom over sit gamle team.

Barcelona pre-season test 2 - Williams Martini Racing. Lance StrollMartini forlader Williams fra næste sæson. Her er det Lance Stroll.
Copyright Williams F1


I modsætning til Williams er McLaren, et andet hæderkronet team på gridden som også kæmper med problemer – dog udelukkende tekniske af slagsen – i den gunstige situation, at tidligere CEO for McLaren-gruppen, Ron Dennis, har lagt et solidt økonomisk fundament at bygge på.

Dette er desværre ikke tilfældet for Williams, der lige nu fægter i blinde, virker rådvilde og både kæmper med elendig økonomi – som i øvrigt ikke bliver bedre af, at hovedsponsoren Martini forlader dem med udgangen af denne sæson. Dertil kommer alvorlige, tekniske problemer og to sæder besat af middelmådige betalingskørere.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hülkenberg mest bekymret over HAAS Red Bull klar til at ofre Toro Rosso »