Frankrigs GP: Dagen derpå

Det er blevet dagen derpå efter det første Franske Formel 1 Grand Prix i 10 år. Et løb der var fyldt med drama, fede overhalinger og en Kevin Magnussen der sluttede som nummer 6. Helt fantastisk.

Frankrigs Grand Prix 2018 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/6 2018 klokken 09:06

Det er muligt, at Pernod stifteren Paul Ricard’s gamle banen, ikke har so meget konsekvens, når kørerne ikke kan holde bilerne indenfor den optegnede bane, men det gjorde ikke løbet mindre spændende.

Normalt er vi på BMF1, tilhængere af baner, hvor det har en konsekvens at kører af, men lige her, viste de store afkørsels-zoner sig fra den bedste side.

Det betød, at der blev satset lidt ekstra og at der derfor var mange overhalinger.

Frankrigs Grand Prix 2018 - Red Bulls Max Verstappen på vej rundt under de frie træninger om fredagen
Copyright Red Bull Contentpool


At Sebastian Vettle røg ned bagerst i feltet, efter at han i et dumt træk, påkørte Valteri Bottas, som så også måtte en tur i pit og ned bag i feltet, gav bare endnu flere overhalinger i det underholdende løb.

At Vettel sluttede som #DriverOfTheDay, til trods for start kollisionen, viser blot at de mange fans der følger med, følte sig underholdt. Og der er ingen tvivl om, at det var fuldt fortjent at han fik den, selvom Max Verstappen syntes at han slap for billigt.

Når man fra en position som nummer 19, tilmed med 5 sekunders ekstra straf, kører sin bil ind som nummer 5, så har man udført et godt job.
Bottas formåede slet ikke at følge med, hvilket der kan være mange årsager til.

Hamilton i den anden Mercedes, viste at bilen ikke fejlede noget, da han kørte et perfekt løb fra start til mål, hvilket også viste at han var glad og tilfreds efter løbet, hvor han viste den glæde vi lidt har savnet fra ham i år, når han vinder.

Red Bull havde et godt løb, med Verstappen på 2. pladsen og Ricciardo på 4. pladsen, selvom Ricciardo mente at han burde have sluttet højere. Men mod slutningen var der ikke så meget mere grip i hans dæk, hvilket Kimi Räikkönen udnyttede til at gå forbi ham.

Hos HAAS strålede Kevin Magnussen igen. En fornem 6. plads, hvor han var hårdt presset af Bottas i den sidste del af løbet, viser at KMag er rykket en klasse op og at han sagtens kunne være kandidat til et sæde hos Ferrari, skulle Räikkönen stoppe og Ferrari finde Leclerc for umoden til den røde racer.

Netop Charles Leclerc, var igen en af de helt store helte. Han er godt nok ikke franskmand, men fra Monaco, men det var ham der reddede den franske stolthed, sammen med Sainz i den ene Renault.

At få en Alfa Romeo Sauber med i pointene igen, viser bare, at Charles Leclerc er en mand vi kommer til at se meget mere til fremover. Det er også med til at understrege, at han er en meget hot Ferrari kandidat indenfor de næste par år.

Eneste franskmand der fuldførte, til trods for at der er hele 3 af slagsen i feltet i år, var HAAS kører Romain Grosjean. Men endnu engang formåede han ikke at få sin bil i pointene og er således fortsat den kun ene af to, der ikke har point på kontoen i år.

Frankrigs Grand Prix 2018 - Haas, Romain Grosjean på vej ud af pitten på Paul Richard banen
Copyright Haas F1


I den bagerste del af feltet, fandt vi ikke overraskende Williams, der i år har markeret sig som fast bundprop, men lidt mere overraskende, de to orange McLaren kørere.

Fernando Alonso, der for en uge siden vandt Le Mans, var også tilbage i sit normale ”positive” humør, med spydige radiomeldinger.
Rygter siger også, at der kan være en større intern udskiftning på vej, hvor Zak Brown og Eric Boullier står for fald. Noget de virkelig burde overveje, eftersom holdets indsats under deres ledelse, kun er gået nedad.

Efter et løb som det vi så her, er det fantastisk, at der allerede er Formel 1 i den kommende weekend. Vi glæder os!

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Løbsresumé, Frankrigs Grand Prix: Hamilton vinder Frankrigs GP: Hot or Not »