LIVE på BMF1: Dansk Super Kart

Sæsonstart for Dansk Super Kart i den kommende weekend 14. – 15. april. Som noget helt nyt, vil det blive LIVE-streamet her på BMF1. Vi håber I vil tage godt imod dette nye tiltag.

DASU Karting . Copyright DASU

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/4 2018 klokken 14:04

Den hjemlige kartingsæson skydes for alvor i gang, når første afdeling af Dansk Super Kart (DSK) afvikles på Vojens Karting Center i weekenden.

DSK afvikles over fem afdelinger fordelt over sæsonen. Fem kategorier for kørere i alle aldersgrupper.

Yngste deltagere findes i kategorien Cadett Mini hvor man kan deltage fra man er 8-10 år gammel. Herefter er det Cadett Junior (10 – 12 år), den internationale begynderklasse OK Junior (11 -15 år) og seniorklasserne OK og KZ2. Sidstnævnte er for karts med gear, der bl.a. muliggør stående start.

Et af de mest dramatiske øjeblikke i et løb for KZ2 er den stående start, hvor de lynhurtige fartmaskiner når 100 km/t på omkring 2,5 sekunder.

DSK-feltet består af mere end 20 af disse maskiner der garanterer drama for alle pengene.

De øvrige klasser er for karts uden gear, som skal skubbes i gang, så det gælder om ikke at gå i stå eller spinne af banen.

Starten på en karriere

Klasserne Cadett Junior og OK Junior er stedet hvor ambitiøse kørere (og deres fædre!) for alvor kan snuse til international motorsport på højeste niveau, og mange Formel 1-karrierer er startet her.

Det gælder også vores danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen, der bl.a. nåede at blive nordisk mester i juniorkategorien.

Senest vandt Christian Lundgaard europamesterskabet i 2015; en præstation også Michael Christensen opnåede i 2005.

I OK Junior køres der endvidere om Christian Bakkerud Talentpris der er opkaldt efter den nu afdøde og tidligere GP2- og Le Mans-kører.

Danmark har store traditioner

Karting, eller go-kart som det oprindelig hed, kom til Europa fra USA i halvtredserne. De amerikanske soldater i Tyskland tog ideen med fra Californien, og Danmark var et af de første lande der tog sporten til sig ca. 1960.

I dag dyrker ca. 1.700 aktive sporten, hvor danske kørere gennem årene har gjort sig bemærket med både EM og VM-vindere. Jan Magnussen grundlagde således sin flotte karriere med tre verdensmesterskaber.

Finaler søndag

I DSK køres træning og indledende heats lørdag, mens der er prefinale og finale søndag. Læs mere på www.dansksuperkart.dk. Løbene i DSK streames også på www.zibrasport.dk, hvor man også kan se/gense tidligere løb.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: Weekenden i billeder Red Bull langer ud efter Renault »