Sæt dit Hold

På holdet.dk kan man igen i år, spille Motor Manager, som er spillet hvor du sætter dit Formel 1 hold, med biler, pit crew og ikke mindst kørere. Her kan du læse lidt om, hvordan vi kunne finde på at sætte et hold.

Motorsport manager . Copyright Holdet.dk

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 19/3 2018 klokken 19:03

I modsætning til det rigtige Formel 1, har vi et budgetloft, når vi stiller et hold i Motor Manager 2018 spillet. Et loft, der i år er på 50 millioner kr. som sætter nogle begrænsninger.

Men så er det bare, at få det bedste ud af det man har til rådighed, og hvordan gør man så det?

Det er det vi vil komme med lidt råd til her. Dog skal I huske, at vi som eksperter, altid tager fejl. Så det hold vi sætter, vil helt sikkert ikke være et af de bedste, men forhåbentlig giver det jer lidt inspiration.

Dit hold skal bestå af følgende:
4 kørere, 2 konstruktører og 1 pit crew.

Når holdet sættes, skal man selvfølgelig se på, hvem man tror på det er der gør det bedst, men også hvordan man får flest mulige point ud af det, i forhold til pointsystemet, som du kan læse mere om her.

Her kan du blandt andet læse, at overhalinger giver gode point, så at vælge en der er hurtig i løbet, men dårlig til at kvalificere sig, kan være en god ide.

Men en 1. plads, er det bedste. 200.000 point til kører og 100.000 til konstruktør, det rykker noget. Hvis han så også sætter pole position, så er der lige 75.000 point mere for køreren og 50.000 for holdet.
Det betyder at i 2017, var Hamilton og Mercedes en ret god kombination.

Men Kevin Magnussen var også rigtig god at have, med hans mange overhalinger i løbene.

Pit Crew bliver belønnet ud fra hvor mange omgange holdets biler fuldfører, så her skal man finde et stabilt hold.

Topholdene, som Mercedes og Ferrari vil presse deres materiel til det yderste, men de har også en maskine der kan holde til det, men med kun 3 motorer til rådighed til hele den lange 21 løbs sæson, vil der komme nedbrud, også for topholdene.

Ferrari under den anden vintertest i Barcelona. Sebastian Vettel
Copyright Ferrari


Så for at tage den bagfra, kan det være en god ide, at vælge et hold, der har en stærk motor, men som også er klar over, at de ikke er her for at vinde, men blot være bedst af resten. Her er HAAS et godt bud, måske også Force India. Men hvis Renault har fået styr på stabiliteten, er de også en god mulighed, det samme er Alfa Romeo Sauber, der med Ferrari millioner i baghånden, kan komme med en stor stabilitet.

Men så er vi tilbage til det med økonomien.
Med kun 50 millioner til rådighed, kan man ikke tage de åbenlyse valg, hele vejen rundt. Så der skal prioriteres.

For at starte med Pitcrew, så vil Sauber være et godt valg, der vil sikre stabilitet, samtidig med at det er det billigste.

Konstruktører. Her er der gode point at hente, men vi skal stadig huske, at det er kørerne der giver mest.
Her vil Red Bull og Ferrari være gode valg. Begge hold forventes at ligge solidt i toppen, gennem hele sæsonen. Mercedes er dyre, når vi nu også skal huske at vi gerne skal have hurtige kørere.

Alfa Romeo Sauber F1
Copyright BMF1


Kørere er den helt dyre del. 4 stk. skal vælges. Lewis Hamilton vil nok tage en del pole-positions igen i år, men han er meget dyr. Når vi ser på resultatet fra vintertesten, ser det heller ikke ud til at være ham der vil vinde flest løb, derimod den næstdyreste mand, Sebastian Vettel, så ham peger vi på som den første.

Et andet tophold er Red Bull, herfra peger vi på Max Verstappen, der er et godt bud i forhold til prisen der er sat på ham.

Lidt patriot har man lov til at være, især når vi ser på hvor godt HAAS og ikke mindst Kevin Magnussen har klaret sig i år, så han kommer også med på vores hold.

Kevin Magnussen.
Copyright Haas F1


Så er der ikke så mange penge tilbage, hvorfor det ”kun” kan blive til Charles Leclerc. Den nye mand hos Sauber, der gjorde det virkelig godt i Formel 2 og som vi tror er for billig sat.

Det var lidt råd fra os. Næppe rigtige, hvilket du ved meget bedre end os.
Så spil med os på Holdet
Husk at melde dit hold til Gruppespillet BMF1.

BMF1 holdet, på Motor manager
Copyright Holdet.dk

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ocon med gylden mulighed for Bottas’ sæde Alonso vil udfordre Hamilton i år »