Marchionne: 2018 er sidste chance for Räikkönen

Kimi Räikkönen er nærmest fast inventar i Formel 1, men hvis finnen ikke kommer op i fart og matcher teamkammeraten Sebastian Vettel, kan det være slut. Det udtaler Ferraris præsident.

Räikkönen . Copyright Ferrari

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/12 2017 klokken 16:12

Med sine 38 år er Kimi Räikkönen F1-griddens ældste kører men siden sin tilbagekomst til Ferrari i 2014, er det ikke lykkedes for finnen at vinde et eneste løb i hele fire sæsoner. Hverken mens han kørte med Fernando Alonso eller som nu med Sebastian Vettel.

Ferraris præsident, Sergio Marchionne, har nu gjort det klart, at Räikkönen skal til at finde fart, hvis han vil gøre sig håb om at fortsætte hos Maranello-teamet. Det udtaler præsidenten i forbindelse med Ferraris årlige julemiddag for motorsportsmedier.

Det falder fint i tråd med, hvad Marchionne tidligere har udtalt. Således har han udtrykt, at det ind imellem virker som om 2007-verdensmesteren ”holder fri”, når han kører.

"Min personlige mening er, at hvis vi finder den rigtige nøgle, kører Räikkönen som en gud," sagde Marchionne under julemiddagen. ”Men vi bliver nødt til at finde den.”

Østrigs Grand Prix 2017 - Kimi Raikkonen
Copyright Ferrari


"Når det går godt, er det en fornøjelse at se ham køre. Han er utrolig kold.”

”Andre gange virker det, som om han tager en pause.”

"Han har brug for mere konsistens med hensyn til at præstere, men det er vigtigt at vi finder den rigtige nøgle, så vi kan få ham til at køre som i Monaco (2. pladsen, red.) men også på andre baner.”

"Det er sandsynligvis sidste sæson at finde denne nøgle i, og det skal vi. Jeg synes, at det ville være en skam, hvis han forlader F1 uden at vise sit virkelige potentiale."

Herefter melder spørgsmålet sig uvilkårligt, hvilken erstatning Ferrari har i ærmet, såfremt de siger farvel til den flyvende finne.

Tager Räikkönen det for afslappet?. Her fra Monacos Grand Prix 2017.
Copyright Ferrari


"Vi ser Leclerc, Verstappen og Giovinazzi som kørere med gode færdigheder, der vil markere en stor ændring på kørermarkedet," sagde Marchionne.

”Jeg er stadig tilfreds med at have valgt Leclerc.”

Herefter vendte Ferrari-præsidenten tilbage til det tidligere emne og gentog sin slet skjulte advarsel.

"Jeg tror, at hvis vi ikke kan finde den rigtige nøgle til Räikkönen, vil valget falde på en ung kører," lød det fra Marchionne.

Og med den salut kan Kimi Räikkönen så tage på juleferie.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Magnussen følger Alonso og Stroll Derfor venter Williams »