Kubica ud - Sirotkin ind hos Williams

Alt tyder på, at Robert Kubica alligevel ikke leverede varen under sine testkørsler for Williams, hvormed russeren Sergey Sirotkin nu er favorit som holdkammerat til Lance Stroll hos det britiske team.

Sergey Sirotkin . Copyright Sauber Motorsport

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/12 2017 klokken 10:12

Imellem 2006 og 2010 nåede Robert Kubica at køre 76 Formel 1-løb inden en dramatisk ulykke under et rallyløb var ved at koste polakken livet. Under et rallyløb torpederede F1-køreren en sikkerhedsbarriere, som nærmest gennemborede bilen, en Skoda Fabia, og på det nærmeste spiddede den 33-årige racerkører fast i over en time, inden redningsmandskabet fik ham fri.

De personlige skader var omfattende. Således blev Kubicas underarm delvist amputeret ved sammenstødet samtidig med at han fik trykskader og frakturer på ben, albuer og skulder. Ikke overraskende indebar de alvorlige skader, at den hurtige polak måtte indstille F1-karrieren.

En af konsekvenserne efter rallyulykken har bl.a. været, at Kubica har svært ved at rotere sit højre håndled, men alligevel valgte Williams F1 for nogle måneder siden at teste polakken, som før den fatale ulykke ubestrideligt var blandt feltets hurtigste. Ifølge Williams-teamet var testkørslerne ”positive”.

Robert Kubica under dæktest for Pirelli i en Lotus i 2011.
Copyright Pirelli


Nu tyder noget dog på, at de positive testkørsler ikke har været tilstrækkeligt. Rå data fra testkørslerne viser nemlig, at Kubica ikke har været helt så hurtig som William’ anden testkører ved den lejlighed, Sergey Sirotkin (billedet øverst), der var udlånt af Renault Sport F1.

Og det gør bestemt ikke situationen bedre for polakken, at russeren stiller op med med mange penge i ryggen. Således skriver den canadiske avis, Journal de Montreal, at Williams er blevet tilbudt hvad der svarer til lidt over 177 millioner kr. for det ledige sæde, hvis teamet giver det til Sergey Sirotkin. De mange penge kommer fra Sirotkins sponsor i F2, den russiske SPM Bank.

En anden mulighed hos Williams er den tidligere Red Bull og Toro Rosso-kører Daniil Kvyat, som blev fyret fra Toro Rosso i slutningen af 2017-sæsonen.

Skal man tro onlinemediet Autosport, ser det dog ud til, at et andet emne til Williams-sædet, Felipe Massas stand-in fra Ungarn i år, Paul di Resta, allerede er ude af billedet.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« HAAS i Maserati-klæder McLaren tilbage på tidsplanen »