Dødstrusler til Mika Salo

Den tidligere, finske Formel 1 kører Mika Salo har efter eget udsagn modtaget dødstrusler på baggrund af den straf, som han og resten af juryen idømte Max Verstappen efter hans overhaling af Kimi Raikkonen på sidste omgang under USA's Grand Prix.

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 26/10 2017 klokken 14:10

Max Verstappen blev frataget sin podieplads efter at havde modtaget en straf på fem sekunder for den ellers spektakulære overhaling af Salo's landsmand, Kimi Raikkonen.

Straffen spredte sig som en steppebrand gennem paddocken og på diverse internetsider, hvor fans fra hele verden fik luft for deres utilfredshed med afgørelsen.

Eksempelvis blev Mika Salo's side på Wikipedia omskrevet adskillige gange:

"Som en del af FIA's jury hjalp han herved Ferrari ved at idømme Max Verstappen en urimelig straf, hvilket sårede hollænderens fans, og fik dem til at græde som små børn."

Også konspirationsteoretikerne kom på banen med følgende udtalelse på siden:

"På det seneste er han blevet betalt af Ferrari for at fungere som en selvstændig steward, som skulle sikre, at Ferrari ville blive verdensmestre igen."

Mens Salo sagtens kan se det morsomme i den redigerede side på Wikipedia, så forholder han sig noget anderledes til dødstruslerne, som i følge ham er langt over stregen.

"Jeg har modtaget dødstrusler, som hovedsageligt er fra Holland. Ændringerne på Wikipedia er sjove, men trusler mod mig og andre medlemmer af juryen skal ikke blive tolereret", udtaler Salo til SoumiF1.

Samtidig mener Salo også, at straffen til Verstappen er helt og aldeles korrekt.

"Det var en straf, men regler er regler. De udtrykker klart, at hvis en kører opnår fordel herigennem, så skal det følges op med en straf. Verstappen var foran Kimi Raikkonen, herefter bagved, men efter svinget og korrektionen herigennem, så kom han foran Raikkonen igen. Det er en helt klar situation."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kvyat færdig Verstappen undskylder »