Sauber og Williams 2018 line-up

Sauber er normalt ikke holdet, der får mest opmærksomhed, men når de har to sæder i spil, samtidig med at Ferrari i 2018 vil levere deres nyeste motorer, er det noget andet.

Pascal Wehrlein . Copyright Sauber F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/10 klokken 11:10

Sauber og Williams er de mest ombejlede hold i Formel 1 for tiden.
Ikke så meget fordi de klarer sig godt, men fordi begge hold har mindst et attraktivt Formel 1-sæde ledigt i 2018.

Hos Sauber, er der mere og mere der tyder på, at ingen af holdets nuværende kørere får lov til at blive.

Marcus Ericsson, der ellers hele tiden har været omtalt som helt sikker, er efter ankomsten af den nye holdchef, Frédéric Vasseur, pludselig i spil. Et spil der lige nu ikke ser ud til at falde ud til svenskerens fordel.

Den anden på holdet, unge og talentfulde Pascal Wehrlein, har længe følt sig sikker på, at han ikke vil få lov til at blive på holdet.

Med den nye aftale med Ferrari, kan det betyde, at begge Ferraris unge håb, Antonio Giovinazzi og Charles Leclerc, vil komme til Sauber.

Længere oppe af gridden finder vi Williams, der har en aftale på plads med Lance Stroll, men som ikke har sat navn på det andet sæde endnu.

Felipe Massa er favorit til at beholde det, men senest har Wehrleins manager, Mercedes' chef Toto Wolff, udtalt at de er i dialog med Williams omkring sædet.

Største udfordring med at få Wehrlein til Williams, er hans alder. Williams hovedsponsor, Martini, forlanger at mindst en kører på holdet er fyldt 25 år. Wehrlein fylder kun 23 år den 18 oktober.

Netop hans alder, var angiveligt det der kostede ham Williams-sædet op til denne sæson. Men om det ekstra år er nok, ved kun Williams.

De to andre der er i spil til Williams sædet, er Robert Kubica på 32 og Paul di Resta på 31 år.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettels gearkasse overlevede Williams laver head to head test »