Malaysias GP; løbsresumé: Verstappen vinder

Det gjorde ondt for Ferrari denne weekend. Ikke nok med at de sidste uge udgik i Singapore, så startede Vettel bagest, mens Raikkonen inden løbet fik problemer med batteriet og turboen og måtte starte fra pitten, hvis han blev kørende. Læs med her og se, hvordan løbet udviklede sig.

Max Verstappen gør sig klar til start . Copyright Red Bull Media

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 1/10 klokken 10:10

Det betød, at Hamilton nu havde ekstra luft ned til Verstappen på tredjepladsen i stedet for de oprindelige meter ned til Raikkonen, hvilket gav ham et mere end komfortabelt udgangspunkt for starten. Raikkonen kom i øvrigt slet ikke til at deltage i dagens løb.

Hamilton fik en god start, men Bottas og de to Red Bull fik hurtigt gang i en god duel, hvor Verstappen fik travlt med at forsvare sin andenplads. Magnussen avancerede hurtigt op som nummer 12, mens Vettel også kom relativt godt afsted. Vandoorne kom også rigtig godt afsted denne søndag, hvor han efterfølgende kunne finde sig selv på femtepladsen. Kevin kørte sig senere på omgangen op på den pointgivende tiendeplads.

Det varede dog ikke længe for Hamilton på førstepladsen, da Verstappen på begyndelsen af omgang fire fik fat i Hamiltons slipstrøm ned af start/mål langsiden og kørte sig forbi ind i første sving. Ricciardo var tæt på at gøre det samme ved Bottas, men måtte kæmpe lidt længere. Måske havde Mercedes valgt at skrue lidt ned for materiellet set ift. kampen med Vettel og verdensmesterskabet.

Længere nede i feltet kæmpede Magnussen en brav kamp med Alonso om niendepladsen. Alonso var overalt på danskeren, men han forsvarede sig over flere omgange, mens Vettel også begyndte at presse på Alonso. Bottas og Ricciardo gav tilskuerne en eksemplarisk opvisning på flot kamp om placeringerne, da de to kæmpede gennem flere sving, hvor Ricciardo trak det længste strå. Samtidig gik Vettel forbi Alonso, og tyskeren var nu lige i bagenden på Magnussen og gik hurtigt forbi.

Pirelli's motorsportschef havde beregnet, at de første pit-stop ville komme mellem omgang 15 til 20, men mange kørere havde allerede pittet omkring omgang 10-11, hvilket både kunne indikere, at dæksliddet på banen var højere end beregnet, men også at de tidlige udspil fra nogle af kørerne, fik de andre til at skulle trække i defensiven.

Verstappen havde efterhånden etableret et forspring på 10 sekunder ned til Hamilton, mens den nye dreng i klassen, Pierre Gasly, der havde kørt blændende i kvalifikationen, ikke rigtig kunne få det til at spille denne søndag, hvor han efter 20 omgange befandt sig på en syttendeplads, mens den midlertidige holdkammerat i form af Sainz kørte rundt oppe på ottendepladsen.

Vettel, der startede bagest var nu helt oppe i nakken på Perez og på jagt efter hans femteplads, men Perez var ikke en mand, der bare sådan uden videre gav pladsen fra sig. Han kunne dog ikke stille mere op på omgang 21, og Vettel kom forbi.

Ocon havde god fart i bilen efter sit tidlige pit-stop, da han i kampen mod Sainz desværre blev offer for spanierens forhjul i første sving og blev sendt rundt på en snurretur og sendt ned på tolvtepladsen. Sainz udgik senere med motorproblemer.

Hamilton gik i pit rundt regnet halvvejs i løbet, mens Verstappen fulgte efter omgangen senere. Vettel, der var i tæt kamp med Bottas, dykkede ind før finnen, så der var fri luft til at sætte tempoet op og strategisk rykke forbi.

Med omkring 16 omgange igen kom Magnussen på radioen og fortalte, at han havde været i kontakt med Palmer. Tæt på for Kevin, der endnu engang var tæt på at blive sat til vægs.

Vettel var en mand, der på dagen var på en helt anden planet hvad angik performance. Fra sidstepladsen var Vettel nu oppe som nummer fire med under fem sekunder op til Ricciardo på tredjepladsen, og han hentede voldsomt ind på australieren. Med 10 omgange var der under et sekund tilbage. Ricciardo havde ganske vidst problemer med gulvet på sin racer, men ikke desto mindre ville Vettel skrive historie på banen, da ingen uden for Top 10 havde nået podiet i et løb.
Det var som forventet ikke helt nemt for Vettel, og med fem omgange så det ud til , at Ricciardo trak det længste strå mod den stejlende hingst.

Verstappen fortsatte igennem hele løbet uden at kigge sig tilbage og kunne nu tage sin anden sejr i karrieren. En kæmpe befrielse for hollænderen, der efterhånden var mere vant til at udgå end at gennemføre. Hamilton måtte være ganske tilfreds med andenpladsen, mens Bottas' GP næsten sejlede fra det øjeblik, at Vettel overhalede ham gennem sit pit-stop.

Magnussen havde et fornuftigt Grand Prix set ud fra sin startplacering. Han fik sit materiel op i den ende, hvor det kunne have været rigtig sjovt, men Haas måtte samtidig erkende, at deres bil ikke var til mere end en hhv. 12 og 13 plads. Også Pierre Gasly havde sit at kæmpe med i løbet af racet, men at gennemføre og kæmpe bravt med både Magnussen og Grosjean viste, at franskmanden viste, hvordan gamet foregår. Grosjean gik dog forbi sin landsmand på de døende omgange.

En stor og opløftende søndag for Verstappen, der indtil videre var udgået af syv løb i sæsonen. Flot måde at komme tilbage på.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Malaysias GP: Løbet LIVE Alonso langer ud efter Magnussen »